Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Echipamentele achizitionate de Spitalul de Urgenta au fost inaugurate astazi in prezenta ambasadorului Japoniei

12 aparate în valoare de peste 60.000 de euro au fost achiziţionate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cu sprijinul Guvernului Japoniei, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă “Grant Assistance for Grassroots/ Human Security Projects “.

Astăzi a avut loc ceremonia de inaugurare a echipamentelor achiziţionate, la care au participat ambasadorul Japoniei în România, Natsuo Amemiya, managerul Spitalului Judeţean, Adrian Şanta, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch şi prefectul Horaţiu Răcuciu.

„România a susţinut foarte mult Japonia după ce a trecut prin tragedia provocată de cutremurul de acum câteva luni, de aceea mă bucur că acum guvernul nostru poate să contribuie prin acest program la îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite sibienilor” a spus ambasadorul Japoniei, Natsuo Amemiya.

Şase secţii şi un laborator dotate cu noile aparate

Patru din cele 12 parate au ajuns pe Secţia Clinică Neurochirurgie, iar restul au fost împărţite pe Secţia Clinică Medicală I, Secţia Clinică Cardiologie I, Secţia Clinică Neurologie, Secţia Clinică ORL, Secţia Clinică Chirurgie I şi Laboratorul de Anatomie Patologică.

„Am luat de la aparate mici, cum este audiometrul de pe ORL, până la aparate mari, cum sunt cele de pe Neurochirurgie, în funcţie de necesităţi. Nu am luat decât lucruri absolut necesare, care vor ajuta pacienţii şi vor uşura munca medicilor” a declarat managerul Adrian Şanta.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a cumpărat din cei aproape 70.000 euro, un videoendoscop, o masă de operaţie, defibrilator, monitoare de funcţii vitale, audiometru, aspirator chirurgical, microscoape, electrocautere şi electroencefalograf.

În colaborare cu Guvernul Japoniei, şi compania japoneză Takata-Petri din Sibiu a contribuit la acest proiect cu peste 18.000 euro, reprezentând cheltuielile cu TVA-ul pentru aparatura medicală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus