Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Internet de 21.6 mbps pentru sibieni

Opt orașe din Transilvania, printre care și Sibiul, sunt incluse în lista de dezvoltare a operatorului de telecomunicații Orange. Compania va finaliza până la sfârșitul acestui an o investiție de circa 110 milioane de euro, banii fiind alocați exclusiv pentru programul de modernizare a rețelei. Rezultatul investiției, viteze de internet broadband de până la 21.6 Mbps în cele 9 orașe. "Transilvania este o regiune specială pentru Orange. În acest an, Orange a investit masiv în Transilvania pentru a oferi clienţilor o experienţă digitală îmbunătăţită şi mobilitate. Reţeaua Orange a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Până la finalul lunii noiembrie vom trece la următorul nivel de acoperire broadband şi vom oferi viteze de până la 21,6 Mbps în opt localităţi din Transilvania. Investiţiile în această zonă vor continua într-un ritm la fel de susţinut ca şi până acum pentru a satisface apetitul clienţilor de internet mobil şi noi servicii de telecomunicaţii. În 2011, Orange va investi în România 110 milioane de euro în programul de modernizare a reţelei, iar până în 2015, sumele investite se vor ridica la 500-600 de milioane de euro", a spus directorul executiv al Orange România, Jean-Francois Fallacher, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, localităţile vizate sunt Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sibiu şi Târgu Mureş. "Modernizarea reţelei a început în Transilvania, unde Orange deţine aproape 70% cotă de piaţă. În prezent, 92% din populaţia Transilvaniei beneficiază de conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps, aceasta fiind cea mai mare viteză de internet mobil disponibilă în zonele rurale din România. Lucrările vor continua şi în restul ţării, astfel încât până la mijlocul anului 2012 să acopere 98% din populaţia ţării", a precizat Fallacher. În judeţul Cluj, 99,5% din populaţie beneficiază de internet mobil 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Compania Orange este lider de piaţă în România cu 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 457 de milioane de euro în primul semestru din 2011.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

localnic

Acum 11 ani

foarte bine ca ne scapam de imputitii de la ROMTELECOM ca ne-au mancat zilele si banii!!!!
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

si Orange ce crezi ca manca ? altceva ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus