Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Momentul revansei

CSU Sibiu joacă mâine, în etapa intermediară, un derby de tradiție, împotriva echipei BCMUS Pitești, aceeași echipă care a eliminat Sibiul din Cupa României. Piteștiul a câștigat ambele partide din dubla manșă din Cupă. Primul dintre ele, în Sala Transilvania, cu 89-82 iar cel de-al doilea, pe teren propriu, cu 86-73. În ultimele 15 confruntări, CSU conduce detașat duelul cu Piteștiul. Înaintea meciurilor din Cupă, sibienii aveau un neverosimil 10-3 în confruntările cu argeșenii, dar, în final, e vorba doar de istorie. Prezentul e diferit. Piteștenii s-au întărit serios în pauza competițională. Deși l-au pierdut pe Gennie, cel mai bun marcator al sezonului precedent, piteștenii l-au adus de la Mediaș pe Uros Velickovic, unul dintre cei mai buni shooteri de la linia de 3 puncte din campionat și de la Sibiu pe Octavian Popa Calotă, după cel mai bun sezon al tău. Iar fostul conducător de joc al Sibiului a confirmat perioada bună prin care trece, fiind unul dintre jucătorii de bază ai Piteștiului. În primul din Cupa României, cel mai bun jucător al Sibiului a fost Kaylone Riley. Singurul jucător care a petrecut 40 de minute pe teren, Riley a reușit 25 de puncte și 8 recuperări. Alături de Riley, Wisseh a fost imperial în faza ofensivă, fundașul Sibiului reușind 32 de puncte. Însă, cei doi jucători au fost singurii care au trecut de bariera 10 puncte marcate. În același timp, piteștenii au mizat aproape exclusiv în ofensivă pe Vujacic și Calotă, primul reușind 37 de puncte, 21 doar de la linia de trei pucnte, iar al doilea 30, cu mai multe libere marcate decât întreaga echipă a Sibiului. Studenții au fost inferiori Piteștiului la toate capitolele, atât în ofensivă cât și în defensivă. În cea de-a doua partidă, baza a stat tot în Riley, autor al unui double-double cu 15 puncte și 13 recuperări. Wisseh cu 20, Crăciun cu 13 și Austin cu 12 l-au secondat pe Riley, insuficient însă pentru o victorie care să asigure calificarea în faza următoare. Ambele echipe au rulat câte 8 jucători, Sibiul având însă doi, Riley și Wisseh, care au jucat toate cele 40 de minute. Piteștiul a fost din nou peste Sibiu la toate capitolele, mai puțin la capace, unde sibienii au reușit unul în plus. Toate partidele din etapa intermediară se vor juca miercuri. CSU joacă de la ora 18. Singurul meci televizat va fi cel dintre CSM Oradea și CSM București, în direct pe DigiSport de la ora 20.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus