Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Regele Mihai I la 90 de ani

Cea mai firească perspectivă asupra unei asemenea aniversări este cea creștină: Domnul i-a dat Regelui nostru viață lungă și minte limpede, dar ne-a dat și nouă, tuturor, prilejul de a ajunge la înălțimea acestei aniversări! În afara acestei aure de credință, ziua de 25 octombrie ar fi un sterp prilej de scandal politic, în cel mai bun caz o zi a armatei de linie republicană -neo-comunistă…
Acum avem prilejul regal de a proba înțelepciunea unei așezări de partea cea bună – în toate cele! Pentru că un creștin știe (și aplică în orice moment al vieții sale) – ÎNȚELEPCIUNEA are ca fiice CREDINȚA, SPERANȚA și IUBIREA. Așadar, c\nd legăm numele Regelui Mihai Întâiul al României de patria Sa și a noastră, este vorba de România frumoasă – în accepțiunea pe care o ilustra Dan Puric vorbind despre Omul frumos! Desigur, este România structurată cu greu, începând de la 1866, cea ale cărei bogății de peisaj și comori de sub pământ au devenit ale celor ce locuiau aici și au fost înnobilate de fiii țării ajunși savanți, inventatori, fermieri, cărturari și oameni ai Bisericii! Toate comorile făcute de mâna omului, până la Epoca Regalității – salvate și transmise urmașilor - și cele realizate în acei ani (până la 1947) sunt reperele cele mai bune și frumoase pe care le avem și azi (atunci când nu le lăsăm să se distrugă…)
Poate s-a mai spus, dar e bine de reamintit – în România cea frumoasă veneau străinii cu miile să se așeze definitiv; din republica România au plecat și pleacă în fiecare an zeci de mii de români, ca de la un cuib pustiu…
De 25 Octombrie vorbim de România ca vatră spirituală, loc în care s-a plămădit neamul – acolo unde au stat de la început toți ai noștri, de nu trebuie să le căutăm mormintele în alte zări! Dacă în ultimii 60 de ani au început să se umple cimitirele altor neamuri cu nume românești, întrebați-i de asta pe conducătorii statului-republică, servitorii rușilor păgâni…
Regele Mihai I – din Familie europeană – este în trunchiul unei noi dinastii, născute în și pentru această țară! Dacă astăzi ne mai sprijinim pe un ultim suport moral, identitar și patriotic, atunci acesta este Regalitatea – prin Familia Regală a României. Iată că prin această oglindă ne apreciem, iar și iar, situația actuală a țării, a independenței ei politice-economice-culturale! Tocmai când fenomene complexe par să ducă la pierderi de suveranitate națională, economică, la ștergerea identității etnice și eliminarea Creștinismului din viața normală a unei comunități europene, noi avem nevoie de repere deasupra politicului coruptibil/ tranzient/ sălășluit în oameni nepregătiți. Ca să cedăm inteligent din suveranitatea națională, din bogățiile economice și să prezervăm înțelept patrimoniul nostru imaterial, trebuie ca pe toate acestea să le mai avem în posesie! Poți ceda, poți negocia numai ce ai al tău! Statul-republică se pare că le pierde pe acestea fără să-și dea seama și să ne dea seamă nouă, cetățenilor!
Iată actualitatea fierbinte a problemei statului român, care tocmai în condițiile lumii de azi nu mai poate răspunde salvator, lăsând populația să se destructureze – organismul social și spiritual românesc să se apropie de colaps… Domnul ne așează în față și oglinda grecească; oare tresar conducătorii noștri republicani la grozăviile ilustrate de această tragedie? Oare au sesizat cetățenii României de azi ce înseamnă salarii la jumătate, luni de zile fără pensii, tăierea ajutoarelor sociale? Pentru că de la anul trebuie plătite împrumuturile luate începând cu 2008…
Tocmai vremurile cheamă din nou Monarhia să apere românitatea! Pentru că Monarhia înseamnă un Rege și un popor capabil să-l susțină, un popor care vrea să se salveze împreună cu Regele!

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

O Doamne!

Acum 12 ani

Draga domnule Boila, Esti complet pe langa.Refuz sa cred ca exista oameni atat de limitati care sunt lasati sa isi expuna opinia pe un site pe care intra o multime de oameni usor influentabili. O sa incerc sa fiu foarte scurt . Basescu @emisiunea-lui-Cristoiu :\"Mihai sluga la rusi\" . Atat a fost nevoie pt ca opozitia sa aiva o noua parghie de defaimare(Crin,ilici,voiculescu etc) . De ce PSD a fost cel care a imbratisat ideea ca regele Mihai sa vorbeasca in Parlament cand dupa 90 ei au vrut sa il declare persona non grata pe insusi Mihai I ? Iliescu si ai sai au facut tot ce au putut ca Mihai I sa plece din tara in acele vremuri. In al doilea rand admiratia pt regele Mihai e nefondata . Sub domnia sa am pierdut Basarabia si Bucovina fara sa tragem un glont . Tot el l-a chemat pe ION ANTONESCU la palat si l-a predat rusilor. Aceeasi distinsa persoana a primit o decoratie de la Stalin (!!!) cea mai mare daca nu ma insel , pt sustinerea adusa Uniunii Sovietice. Mihai I e un tradator. 1000 de studenti salvati d la moarte , 132000 soldati romani facuti prizonieri de rusi si trimisi pe drumurile Sibieriei, un soi de team-building morbid. Sintetizand : Articolul asta trebuie sa dispara de pe site , iar dl Boila trebuie batut cu cartea de istorie pana la epuizare. Ion Antonescu erou national. Regele Mihai tradator de patrie. Iliescu must die.
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

1. las la o parte comentariile anterioare...textul dovedeste ca autorul nu cunoaste istorie sau nu stie s-o interpreteze.. Dar...articolul tot pune semnul de egalitate intre Biserica si Monarhie. Poate, traditional...dar ACUM: de ce la Discursul Regelui a lipsit Capul Bisericii Autocefale? Ca Presedintele REPUBLICII..sau Prim-Ministrul...ar fi de inteles, Regele prin simpla lui prezenta le neaga automat calitatea statala actuala... dar ce naiba are Patriarhia Autocefala contra unei Regalitati care s-a recunoscut mereu, in ciuda originii catolice, sub umbra Crucii Patriarhale Autocefale (deci care nu asculta de Patriarhia de la Constantinopolis). ci mai curand de Alexej (pe pagina proprie a acestei Institutii-Aproape-de-Stat, aproape toate link-urile lor merg catre Moscul, vorba cronicarului).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus