Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
3°C

De maine sibienii care nu primesc recenzorul risca sa fie amendati

Deşi rezultate emise după primele cinci zile de recensământ, arată că judeţul Sibiu se află pe o poziţie bună, din punct de vedere al locuinţelor recenzate, directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu, spune că de mâine locuitorii judeţului Sibiu, care refuză să fie recenzaţi vor fi amendaţi.

„De mâine, în fiecare localitate, va fi desemnată de către Prefectură, o persoană din cadrul primăriei care va da amenzi cetăţenilor care refuză să se lase recenzaţi. Din păcate sunt numeroase cazuri în care această măsură este necesară” a spus Liviu Boloş, directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu.

În doar 16 din 64 de localităţi rezulatele au fost sub aşteptări

În primele cinci zile de recensamant, în judetul Sibiu au fost recenzate 78.242 locuinţe, adică peste 188.000 de locuitori din totalul de 425.000 înregistraţi la nivelul judeţului.

Procentul estimat de 8,33 % pe zi, a fost depăşit, astfel la sfârşitul zilei de ieri procentul celor recenzaţi a ajuns la 44, 86 %, adică cu 3,2 % mai mult decât era estimat.

„Din totalul de 64 de localităţi, 48 sunt peste media aritmetică, iar 16 sunt sub media aritmetică. Deci Sibiul stă bine şi eu zic că nu va scăpa nici o locuinţă şi nici un cetăţean al României nerecenzat”a declarat Liviu Boloş, directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu.

Recenzorii se lovesc de refuzul cetăţenilor de a-şi da CNP-ul

Cele mai frecvente probleme cu care se confruntă recenzorii la nivelul judeţului Sibiu sunt obţinerea CNP-ului şi acceptul de a fi recenzaţi al locuitorilor din anumite localităţi, în special din mediul rural.

„Foarte multă lume refuză să îşi dea CNP-ul pentru că la televizor s-au vehiculat tot felul de zvonuri eronate despre folosirea datelor personale în alte scopuri. Dar populaţia trebuie să arate că este responsabilă şi să accepte să fie recenzată, pentru că acest proces se întâmplă în toată Uniunea Europeană în acest moment, iar noi trebuie să ne conformăm standardelor Uniunii Europene, la care am aderat” a mai spus Liviu Boloş.

Cei mai harnici sunt recenzorii din Cârţişoara şi Ludoş

Cei mai eficienţi şi rapizi recenzori s-au dovedit a fi cei din Cârţioşara (64,74%), Ludoş (64,06%), Turnu Roşu (63,68%), Alţâna (60,83%) şi Cisnădie (53,58%).

„Rezultatele noastre sunt bune pentru că recenzorul,dacă cineva nu îi deschide uşa, trece la locuinţa vecină. Dar în zilele care urmează el va trebui să revină la cei care nu i-au deschis şi atunci se va înainta mai greu, iar recenzarea s-ar putea să nu mai continue într-un ritm la fel de rapid” este de părere directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în localităţile Chirpăr (27,96%), Moşna (29,8%), Mihăileni (34,29%), Roşia (35,87%) şi Poiana Sibiului (36,11%).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

CNP, ba nu, ba da

Acum 9 ani

\"Foarte multă lume refuză să îşi dea CNP-ul pentru că la televizor s-au vehiculat tot felul de zvonuri\"... La televizor a fost un reprezentant al INS care a spus, in doua zile consecutive, ca s-a renuntat la obligativitatea dezvaluirii CNP-ului. Oficial! Ieri la prinz, a venit recenzorul. Nu ne-am obosit sa dam CNP-ul, se anuntase oficial ca nu trebuie. Seara la stiri, hop, s-a schimbat schimbarea, iarasi e obligatoriu CNP-ul, altfel iei amenda. Acum asteptam iarasi recenzorul, dupa CNP. Mai vine, nu mai vine? Sa nu vrei sa-ti dai demisia din functia de cetatean roman, sucit pe toate partile de stat ca intr-o tigaie?
Raspunde

otv-urile!

Acum 9 ani

sunt de vina pt tot scandalul asta! O actiune normala a statului, ce s-a mai intamplat periodic, de fiecare data fara nicio problema, a ajuns acum caz de abordari gen abces dinrect! De aceea propun schimbarea titulaturii de pana in prezent din televiziuni in otvuri!
Raspunde

Laura

Acum 9 ani

Propunem anularea recensamantului curent, refacerea intrebarilor din formular in conformitate cu drepurile omului si cetateanului, procesarea datelor intr-un sistem securizat din momentul colectarii pana in momentul procesarii lor si anularea datelor personale de tip CNP din formulare. Semnati si voi petitia aici: ***www.petitieonline.ro/petitie/63678055
Raspunde

Vivi

Acum 9 ani

recensamantul in general este aiurea. daca ii intereseaza aceste date, nu au decat sa verifice: natalitatiile, mortalitatiile.... lista vizelor,a pasapoartelor,sau registrul celor din vami... registrele universitatiilor, spitalelor, etc. iar pentru case/apartamente registrele primariilor, ca doar acolo apare ce s-a construit nou si ce s-a demolat...ca in rest sunt la fel de ani de zile... registrele spitalelor pentru boli sietc. au ce verifica pt a obtine datele cele cauta, si treaba ar fi mers mult mai repede si fara stres.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus