Miercuri,
23.06.2021
Parțial Noros
Acum
23°C

Recensamantul a ajuns la 54 la suta in judetul Sibiu

„Nu suntem primii din ţară la acest capitol, dar nici nu ne propunem acest lucru”, a declarat astăzi directorul Direcţiei de Statistică Sibiu, Liviu Boloş. Cât priveşte obligativitatea declarării CNP-ului acesta spune că puţină lume a refuzat să-l ofere recenzorului şi că în unele cazuri CNP-ul poate fi obţinut şi de la Evidenţa Populaţiei. Mai mult decât atât, o parte dintre sibieni vor fi recenzaţi de două ori.

Până în prezent Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor se desfăşoară fără incidente în judeţul Sibiu, reprezentanţii Direcţiei de Statistică anunţând astăzi că au ajuns la peste 54 la sută. „Noi până astăzi trebuia să ne încadrăm în marja de 50 la sută şi suntem la 54,85 la sută. Nu suntem pe primele locuri în ţară dar nici nu ne propunem acest lucru. Vrem să avem date cât mai complete şi mai corecte. Până acum probleme deosebite nu au fost”, a declarat directorul de la Statistică, Liviu Boloş.

Cât priveşte problema declarării CNP-urilor, acesta a explicat că populaţia este obligată să spună condul numeric personal recenzorului, conform legii, şi că deciziile din zilele trecute au fost influenţate de şovăielile de la Bucureşti. “A fost o perioadă de două zile în care a acţionat efectul declaraţiilor purtătorului de cuvânt de la Bucureşti care a spus că nu ar fi obligatoriu CNP-ul, dar sunt putine cazuri în care populaţia din judeţul nostru nu şi-a dat CNP-ul. Nu  se va întampla nimic în aceste cazuri, o să obţinem noi CNP-urile respective de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor”, a mai declarat Liviu Boloş.

În plus, după încheierea Recensământului în judeţul Sibiu, la fel ca peste tot în ţară, vor avea loc anchete de control în zece sectoare ale judeţului. Acest lucru înseamnă că o parte dintre sibieni vor fi din nou recensaţi, datele obţinute fiind comparate cu cele de la prima recenzare. “Populaţia nu trebuie să rămână surprinsă că mai vine cineva cu Recensământul”, a concluzionat Boloş.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus