Marţi,
30.11.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Cine da amenzi pentru nedeclararea CNP-ului: Politia Locala

În cazul în care în ultimele zile de recenzare a populaţiei municipiului Sibiu vor apărea cazuri în care sibienii nu vor dori să îşi divulge codul numeric personal, cinci persoane din cadrul Poliţiei locale sunt desemnate să aplice amenzi. Potrivit unei dispoziţii a primarului Sibiului, cei cinci (Toma Costeiu, Hans Hauder, Gabriel Streza, Bogdan Taloş şi Ioan Solomon) sunt împuterniciţi şi să aplice amenzi şi pentru acei recenzori care utilizează datele obţinute în alte scopuri decât cele statistice. În acest ultim caz, amenda este cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei.
Pentru persoanele care împiedică desfăşurarea recensământului, refuză furnizarea de date sau furnizează date eronate, amenzile sunt cuprinse între 1.500 şi 4.500 de lei.

CNP-urile lipsă, luate de la Evidenţa Populaţiei

Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu, Liviu Boloş, a declarat că "CNP-ul trebuie obţinut" iar în cazul persoanelor care refuză să îl declare acesta va fi luat de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, în baza unui protocol care urmează să fie încheiat la nivel naţional, relatează Mediafax.

Şeful DJS Sibiu, Liviu Boloş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în judeţ "sunt puţine cazurile în care populaţia nu şi-a divulgat CNP-ul", în cele două zile în care şi-au făcut efectul declaraţiile purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.
"A fost o perioadă de două zile în care a acţionat efectul purtătorului de cuvânt, care a spus că nu ar fi obligatoriu CNP-ul. Dar sunt puţine cazurile în care populaţia nu şi-a divulgat CNP-ul. Nu se va întâmpla nimic. Noi o să obţinem CNP-urile respective de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. Nu se poate înregistra formularul fără CNP. Acesta este un protocol între INS şi Serviciul de Evidenţă a Persoanei la nivel de ţară. Deocamdată nu s-a încheiat, se va încheia", a declarat Liviu Boloş, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, se va apela la ajutorul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei acolo unde nu se poate afla CNP-ul de la populaţie, fie că nu doreşte să îl declare, fie că sunt zone deja recenzate în ultimele zile.
"Să luăm exemplul următor: a fost recenzorul într-un bloc şi la unele apartamente nu s-au declarat CNP-urile, iar la altele nu a găsit persoanele acasă. Va mai merge recenzorul pentru că nu i-a găsit acasă. În cazul acesta poate să treacă şi să completeze CNP-ul. Dar, dacă a terminat toată scara de bloc, nu mai merge numai pentru CNP-ul lipsă", a afirmat Boloş.
Potrivit acestuia, "în toate cazurile în care CNP-ul lipseşte el trebuie obţinut".

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

irelevant

Acum 10 ani

Pai normal ca trebuie aflat CNP-ul...altfel cum se fura voturi in tara asta? Nu il divulgam? Nu-i nimic...il gasesc ei...
Raspunde

sasul din Sb

Acum 10 ani

dak ne dau COMUNITARII amenzi, nu-l mai votam pe Johannis PRIMAR!!! ca fie clara treaba!
Raspunde

@ sasul din SB

Acum 10 ani

n-ar fi mai bine sa votezi tu prin Oltenia sau Moldova...la tine acasa
Raspunde

Din SB

Acum 10 ani

Ar fi bine ca acesti domni sa prezinte si informatiile pe baza carora ei i-au aceste decizii - sunt doar discutii si se vede clar ca nu au citit legislatia. Sa vina sa zica - daca nu respectati articolul x din legea y atunci sunteti pasibili de amenda datorita art x legea y. Nu, ei vin cu vorbarii - si nu cu fapte sau cu dovezi - de ce - pentru ca nu exista asa ceva. Se discuta de un protocol - sa vina cu acest protocol - si sa il faca public. Daca tot s-a facut atata valva in legatura cu subiectul - de ce nu au fost informati recenzorii? - un singur raspuns - datorita incompetentei.
Raspunde

@sasu

Acum 10 ani

Prietene, tu chiar ai luat pe bune expresia: fiecare vot conteaza. Ei uite, al tau chiar dauneaza. Stai frumos acasa pt ca nu meriti sa iesi prin Sibiu. Nu sti sa apreciezi, deci nu vei fi apreciat !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus