Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Puhoi de lume la proiectia filmului despre parintele Arsenie Boca | Video

După ce mai bine de o mie de oameni au inundat sala mare a Casei de cultură a sindicatelor, organizatorii Astra Film Fest au decis să proiecteze premiera filmului ”Părintele Arsenie Boca – Omul lui Dumnezeu” și în sala studio a aceleiași clădiri. Și această sala s-a umplut repede până la refuz, astfel încât filmul a fost proiectat și în holul Casei de cultură a sindicatelor.
Duminică seara, în ultima zi a ediției Astra Film Festival 2011, a fost înregistrat filmul cu cea mai mare audiență din istoria festivalului.
Publicul care a aproape a năvălit la acest film a fost unul total diferite de cel pe care, de regulă, îl întâlnești la AFF. ”Am auzit la biserică de această premieră. Așa că am venit cu toată familia să aflăm mai multe despre cel care a fost luminatul părinte Arsenie Boca”, a declarat mama a doi copii, venită la premiera filmului alături de soț, cumnată și socri.
”E o singură explicație. Ne-a adunat părintele Arsenie Boca în seara asta aici. Altă explicație nu văd. Nu mă așteptam la așa ceva”, a declarat, după proiecție, Nicolae Mărgineanu, regizorul filmului.
”De prin anul 1995 am început să aflu despre părintele Arsenie Boca, deci cu întârziere. Mi-a părut extraordinar de rău că nu am putut să îl cunosc, mai ales când am aflat că a fost la biserica Drăgănescu în anii ’60-’70, iar eu eram în București, dar mai departe de credință, din păcate. Am citit cu multă râvnă și bucurie, mai apoi, și s-a ivit dorința de a face acest film”, a povestit Mărgineanu pentru Turnul Sfatului.
Regizorul care a primit mulțumirile întregii săli, spune că a fost schimbat de pelicula la care a lucrat doi ani. ”Am o altă atitudine față de lume, față de credință, față de tot. A fost un privilegiu să stau în preajma părintelui Arsenie în tot acest timp, prin persoanele pe care le-am filmat, prin interviuri, prin locurile unde am umblat. În credință e singura cale de a se întâmpla o schimbare în această țară. Altcuiva nu mai ai cui să te adresezi, decât lui Dumnezeu”.
Filmul – care poate fi găsit pe DVD și la librăria Mitropoliei – va avea cu siguranță și o continuare. ”Mai este material pentru încă un film. Am scos lucruri bune, am tăiat cu durere, dar riscam să fac un film prea greoi”, a mai spus Nicolae Mărgineanu.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

moaste

Acum 10 ani

psihologia moastelor functioneaza si la sibiu
Raspunde

Eugen

Acum 10 ani

Moastele sunt mai vechi decat psihologia! Moastele ne transmit adevaruri si certitudini, psihologia ce ne transmite? Sau stii, cumva, vreo \"psihologie\" izvoratoare de mir?
Raspunde

@eugen

Acum 10 ani

Ce certitudini iti transmit moastele domnule? Le-ai verificat tu sa vezi daca sunt autentice? Nici nu mai indrazni sa compari stiintele cu rahatul vostru de \"credinta\", adunatura de creiere spalate ce sunteti! FARA suparare!
Raspunde

@ 3.

Acum 10 ani

Proclamarea unui sfant se face dupa o temeinica si indelungata verificare, fara interese,fara graba,uneori chiar la sute de ani de la data decesului! Stiintele desigur nu se compara cu credinta! Cate \"adevaruri stiintifice\" au o durata mai mare de cateva zeci de ani ? Care adevaruri stiintifice contrazic credinta? Cati oameni de stiinta au fost profund caredinciosi si cati dintre sf.parinti au fost mari invatati din timpurile respective? \"fara suparare\", MAI CETESTE! Si mai degraba considera \"creiere spalate\" pe acelea de pe care s-a luat credinta!
Raspunde

Valoare...

Acum 10 ani

Iar apoi, la filmul care a luat Marele Premiu al festivalului, am ramas vreo 20 de oameni...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus