Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Incepe Festivalul National Studetesc de Dans

Au mai rămas două zile până la Festivalul Naţional Studenţesc de Dans şi studenţi din toată ţara încep să sosească la Sibiu, pregătiţi să câştige trofeul festivalului.

Organizat pentru a VIII-a oară consecutiv la Sibiu, festivalul va reuni formaţii studenţeşti care au trecut de preselecţia din centrele universitare pe care le reprezintă. Astfel un număr de maxim două formaţii din centrele universitare Alba-Iulia, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Petroşani, Timişoara şi Sibiu se vor întrece pentru a câştiga Trofeul şi simpatia publicului. Trofeul Festivalului este transmisibil şi a fost adjudecat o singură dată de o trupă sibiană, în 2008 de trupa M&M.

"În urmă cu exact opt ani vă invitam la cea mai mare mişcare studenţească de dans din ţară: Festivalul Naţional Studenţesc de Dans. Iată-ne în 2011 în preajma celei de a 20-a ediţii a Festivalului şi a 8-a decând acesta a fost adoptat de Sibiu. Festivalul de Dans a completat în mod firesc agenda culturală a burgului intrând în familia tradiţională a marilor evenimente culturale. Vă invităm să păşiţi pragul Festivalului şi să vă bucuraţi de trei seri dedicate dansului" declară Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Cinci secţiuni şi nouă genuri de dans pentru concurenţi

Prima şi a doua seară a Festivalului sunt dedicate competiţiei. Concursul este organizat pe cinci secţiuni (ansambluri, formaţii, grupuri, duete, solo) şi nouă genuri — dans clasic, dans modern, dans de caracter, show dans sportiv, dans cu temă impusă (programate în prima seară de concurs) şi — dans contemporan, jazz-dance, show-revue, street-dance (programate în a doua seară de concurs).

„Noi o să începem să dansăm joi, la secţiunile dans modern şi dans cu temă impusă- dans spaniol. De coregrafie ne-am ocupat eu, Daniel Groza şi Micky Stoica şi avem încredere în ceea ce am construit, aşa că sperăm să obţinem cele mai bune rezultate” a spus Alexandru Oprean, dansator în trupa M&M din Sibiu.

Teatru-dans şi expoziţii în cadrul festivalului

Ultima seară a festivalului include Gala premianţilor şi spectacolul de teatru-dans "Ultima Îmbucătură din... Dragoste" susţinut de Compania de dans Microbis. Pornind de la scene istorice, Hugo Wolff, cel care semnează coregrafia acestui spectacol, a transpus în dans momente din istoria neagră a Europei. Compania de Dans Microbis prezintă o creaţie construită într-un "lagăr al morţii", o poveste de dragoste şi ură istorisită prin dans şi muzică.

Expoziţia de fotografie, "MOMENT" a artistului fotograf Scott Eastman este un remember al ediţiilor trecute ale Festivalului, iar expoziţia de pictură "HAPPINIESS" a soţilor Bianca şi Cosmin Crucean al cărui vernisaj este programat în deschiderea Festivalului reprezintă o punte între arte. Celelalte evenimente adiacente festivalului: mesele rotunde „Coregraf versus dansator“ atelierele de dans precum şi dezbaterea "Arena Dansului" au drept scop stimularea comunicării, competitivităţii, creativităţii şi ridicarea nivelului artistic şi interpretativ în domeniul dansului.

Festivalul va avea loc în perioada 3-6 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Intrarea la spectacole este liberă.

Program

Joi 03 Noiembrie 2011

18.00 Vernisaj Expoziţie Pictură "HAPPINESS", expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

18.30 Vernisaj Expoziţie Fotografie "MOMENT", expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

19.00 Deschiderea oficială

19.30 Spectacol Concurs, (Secţiuni: Dans Clasic, Dans Modern, Dans de Caracter, Show Dans Sportiv, Dans cu temă impusă) Casa de Cultură a Sindicatelor

24.00 Clubul Festivalului, Club Kapital

Vineri 04 Noiembrie 2011

10.00-22.00 Expoziţie Fotografie "MOMENT", expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00-22.00 Vernisaj Expoziţie Pictură "HAPPINESS", expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

12.00 Ateliere dans, Casa de Cultură a Studenţilor

13.00 Conferinţă presă, Casa de Cultură a Studenţilor

14.00 Masă rotundă „Coregraf versus dansator“ Casa de Cultură a Studenţilor

19.00 Spectacol Concurs, (Secţiuni: Dans Contemporan, Jazz-Dance, Show-Revue, Street-Dance) Casa de Cultură a Sindicatelor

24.00 Clubul Festivalului, Club Kapital

Sâmbătă 05 Noiembrie 2011

10.00-22.00 Expoziţie Fotografie "MOMENT", expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00-22.00 Vernisaj Expoziţie Pictură "HAPPINESS", expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

12.00 Ateliere dans, Casa de Cultură a Studenţilor

13.00 Conferinţă presă, Casa de Cultură a Studenţilor

14.00 Masă rotundă „Coregraf versus dansator“ Casa de Cultură a Studenţilor

19.00 Spectacol Teatru-dans, Compania de Dans Microbis, ULTIMA ÎMBUCĂTURĂ DIN... DRAGOSTE (60min.), Casa de Cultură a Sindicatelor

20.15 Spectacol de Gală, decernarea premiilor, Casa de Cultură a Sindicatelor

24.00 Clubul Festivalului, Club Kapital

Duminică 06 Noiembrie 2011

10.00-13.00 Expoziţie Fotografie "MOMENT", expune Scott Eastman, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00-13.00 Vernisaj Expoziţie Pictură "HAPPINESS", expun Bianca & Cosmin Crucean, Casa de Cultură a Sindicatelor

10.00 "Arena Dansului" - dezbateri juriu-coregrafi, Hotel Ibis

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

sadu

Acum 12 ani

in ce perioada va avea loc festivalul? nu cumva 3-6 noiembrie?
Raspunde

treaba romaneasca

Acum 12 ani

Las-o ca merge si asa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus