Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Nicu Covaci ii cere bani lui Sergiu Nicolaescu pentru muzica din “Nemuritorii"

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a declarat marţi seară în emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, că Sergiu Nicolaescu îi datorează plata drepturilor de autor pentru muzica din filmul "Nemuritorii", regizorul acuzându-l că "minte".

"Acest Nicolaescu era unul din idolii mei. Aşa îţi pierzi idolii. Eram încântat de calitatea filmelor lui, iar când am fost invitaţi să facem muzică pentru Nemuritorii eram în al nouălea cer", a spus Nicu Covaci, adăugând că trupa a fost în studiourile lui Sergiu Nicolaescu şi a înregistrat piesele cerute. Trupa a semnat un contract prin care ceda drepturile de folosinţă asupra acestor piese, însă drepturile de autor trebuiau plătite, a mai precizat cântăreţul.

Covaci a mai spus că filmul ar fi avut 7 milioane de spectatori, între anii 1974 şi 1976, potrivit reprezentanţilor săi legali. Cântăreţul a mai spus că Sergiu Nicolaescu a făcut o firmă de producţie şi "vinde în continuare pe toată planeta" filmul "Nemuritorii" fără ca el să încaseze "un cent".

Întrebat care ar fi suma care i s-ar cuveni din exploatarea filmului "Nemuritorii", Covaci a spus că nu ştie, "unii vorbesc de sute de mii", dar pe el nu atât suma îl deranjează. "Mă deranjează că nu are respect pentru un coleg de breaslă, că şi eu sunt un artist", a spus cântăreţul.

Contactat de echipa Happy Hour, Sergiu Nicolaescu a spus: "Toate sunt minciuni. Pe mine m-a contactat Securitatea să-mi spună că ăsta a fugit şi să nu-i trec pe generic. Şi eu am spus Securităţii: "Asta-i treaba voastră, nu veniţi la mine, că eu sunt regizor. Duceţi-vă la producător". Nicolaescu a precizat că nici producătorul nu a schimbat genericul, pe care figurează în continuare numele trupei Phoenix.

Pe de altă parte, cineastul susţine că Nicu Covaci nu are drepturi de autor pe muzica din film. "Noi am luat nişte melodii de-ale lui pe care le vindea deja pe discuri, în momentul în care eu am făcut filmul. Eu am acceptat muzica lor", a spus Nicolaescu, apreciind muzica respectivă drept "dumnezeiască", dar subliniind că aceasta putea fi ascultată în bar şi era deja înregistrată pe discuri înainte să înceapă el filmările.

Astfel, cineastul conchide că Nicu Covaci "minte" când spune că deţine drepturile de autor asupra muzicii din "Nemuritorii".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus