Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Victorie muncita si meritata, pentru "alb-verzi". Vointa Sibiu- FC Brasov: 2-1

Echipa sibiană a reușit cea de-a doua victorie pe teren propriu, în actuala stagiune a Ligii I, în meciul din etapa a XIII-a, contra vecinilor de la FC Brașov. Scorul de 2-1 a fost stabilit în cea de-a doua repriză, sibienii punctând de două ori, prin Nicola și Popa, golul oaspeților fiind marcat de Moutinho.

După o primă repriză în care spectacolul a fost înlocuit mai degrabă de un joc dur, cu multe faulturi, ce au dus inevitabil la fragmentări ale cursivității balonului, cea de-a doua parte a oferit fanilor din tribune și din fața televizoarelor un meci plăcut ochiului. Schimbările din echipa sibiană s-au dovedit productive, iar căpitanul de conjunctură, Eugen Beza, a fost exact liantul dintre apărare și atac pe care și-l dorea Alexandru Pelici. Apărarea sibienilor a funcționat mult mai bine ca în alte partide, fapt ce i-a transformat pe „stâlpii” Forika și Apostol de netrecut. În plus, meciul a avut parte și de șuturile de la distanță, cu care Răzvan Dîlbea i-a obișnuit pe suporterii sibieni. De altfel, Dîlbea a fost aproape să înscrie un eurogol, din voleu, în minutul 43, dar, din nefericire pentru sibieni, portarul brașovean a respins in extremis.

Popa și Darko, jucătorii meciului

Jucătorii meciului au fost Iulian Popa și Darko Lukanovic, pentru sibieni, și Alexandru Chipciu și Pedro Moutinho, pentru oaspeți. Dacă brașovenii l-au avut pe Chipciu, care s-a mișcat destul de bine, participând la fiecare acțiune, și pe Moutinho, intrat în repriza secundă, fapt ce a dus la marcarea golului oaspeților, sibienii l-au avut în primul 11 pe Iulian Popa, de departe omul meciului. Chiar și în prima repriză, când jocul a prezentat puțin fotbal de calitate, Iulică Popa a fost singurul fotbalist care, fie prin alunecări, fie prin curse cu adversari în spate sau driblinguri, a reușit să ridice puțin nivelul meciului. Cel de-al doilea „om al meciului” din tabăra sibiană a fost chiar noul transfer al Voinței, Darko Lukanovic. Sârbul a făcut de toate: a așezat perfect mingea în colțul din dreapta al careului oaspeților pentru Beza, din piciorul căruia s-a născut centrarea de gol pentru Nicola; a pivotat de nenumărate ori pentru oamenii veniți din bandă, a ținut permanent 2-3 fundași adverși în zona de 16-20 de metri și, nu în ultimul rând, a făcut faza defensivă. De asemenea, Darko a fost la baza marcării și golului secund al sibienilor, mingea șutată de el din interiorul careului, cu om în spate, a fost respinsă de portarul oaspeților, Mario Felgueiras, în zona în care se afla Iulian Popa. Popa, scăpat din marcaj, avea de îndeplinit o simplă formalitate.

De menționat este faptul că, pe finalul meciului, sibienii au resimțit presiunea crescândă a brașovenilor și s-au retras, practicând jocul contraatacului. Golul oaspeților a venit la una din puținele inexactități ale sibienilor, când portarul Bogdan Miron a scăpat, în corner, o minge venită de la un coechipier.

Cel mai bun arbitraj

În toate cele treisprezece etape de până acum, de când Voința Sibiu joacă în Liga I, sibienii nu au avut parte de un arbitraj atât de bun și de exact. Deși a arătat multe cartonașe galbene și a sancționat nenumărate offsaid-uri, brigada condusă de la centru de Lucian Rusandu a oficiat meciul dintre Voința Sibiu și FC Brașov într-un mod ireproșabil.

Victoria cu numărul doi de pe teren propriu a sibienilor este una muncită, de altfel singurul tip de victorie pe care echipa sibiană, care se bazează pe forța grupului, ci nu pe individualități, îl poate obține.

CSU Voința: B. Miron - Forika, C. Apostol, Sg. Bar - Maghici, Beza, Dîlbea, Nicola - Tătar, Lukanovic, I. Popa.

FC Brașov: Felgueiras - Velayos, Majernik, Cr. Munteanu, Cr. Ionescu, Chipciu, M. Cristescu, Al. Mateiu, Distefano, Viveiros, Buga.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

un sas

Acum 12 ani

cinste jucatorilor antrenorilor ptr jocul prestat hai VOINTA
Raspunde

un roman

Acum 12 ani

Felicitari dar fara achizitii in pauza de iarna o sa fie foarte greu sa ramana in prima liga !! Mult succes!!
Raspunde

Sperma

Acum 12 ani

Nici sperma nui ajuta pe brasov sa castige:)))Hai Vointa
Raspunde

eu ho

Acum 12 ani

cinste lor cinste sibienilor. nu este suficent ca numai echipa singura nu poate mai au nevoie de ajutorul edililor si-a oamenilor potenti financiar din sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus