Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
13°C

Angajatorii care ofera un job absolventilor din promotia 2011 sunt scutiti de taxe la stat

Agenţilor economici care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi „promotia 2011“ ai unor instituţii de învăţământ, pot fi scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurarilor pentru şomaj, anunţă AJOFM Sibiu.

De asemenea, în această perioadă angajatorii urmează să primească lunar o sumă din partea statului, care ajunge de exmplu, la 750 de lei pentru un absolvent de învăţămant superior.

„Angajatorii sunt foarte receptivi la aceste anunţuri care le reamintesc că dacă angajează absolvenţi ai ultimei promoţii sau persoane cu vârsta peste 45 de ani, statul îi scuteşte de anumite taxe sau îi chiar ajută cu diverse sume. De exemplu pentru angajarea unui absolvent al promoţiei 2011, angajatorul primeşte de la stat 750 de lei“ a declarat Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, angajatorii care încadreaza în muncă, pe durata nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, pot primii un ajutor lunar pe o perioadă de 18 luni.

De asemenea angajatorii care încadrează în munca şomeri care în termen de 3 ani de la data angajarii îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limita de vârstă, pot beneficia lunar de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

sibianul

Acum 9 ani

si pentru promotia 2010? credeti ca aia au de munca?
Raspunde

dabija

Acum 9 ani

suma revine angajatorului numai daca absolventul ramane in firma 3 ani!!! Gresesc undeva?!? :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus