Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Reportaj de la Palatul Elisabeta

În salba de evenimente care au marcat aniversarea de 90 de ani a Majestății Sale Regelui Mihai I al României s-au plasat și festivitățile prilejuite de ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Casa Regală a fixat ziua de 8 Noiembrie și ca un prilej de întâlnire a celor medaliați de Majestatea Sa pentru loialitate arătată în timp față de Familia Regală a României.

În ultimii ani, Palatul Elisabeta din București, aflat chiar lângă Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, a constituit locul extrem de primitor al acestei serbări a bunului-gust și sprijinului necondiționat pentru ideea de Patrie, Demnitate și Identitate. Evenimentul a început să funcționeze și ca un mijloc de comunicare între români de cele mai diverse origini, locuind și lucrând aici pentru binele comunității – prin sprijinirea celor mai oneste forțe instituționale, în frunte cu Familia Regală a României. Am reîntâlnit, în primul rând, pe Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu, care au făcut oficiile de gazde, la cel mai înalt nivel! Deși solicitați de multe zeci de participanți, care doresc să stea de vorbă cu Altețele Lor și care au multe de rezolvat în armonizarea logistică a sutelor de acțiuni de ordinul societății civice, Principesa și Principele își găsesc timp pentru fiecare participant. Această parte rezervată discuțiilor s-a petrecut în sufrageria mare a palatului, concomitent cu bufetul suedez oferit de Casa Regală.

Prima parte a serii a fost susținută de orchestra de coarde a celor mai talentați muzicieni din noile generații – Camerata Regală, care a prezentat un program muzical impecabil, deschis și încheiat cu Imnul Regal, și care a cuprins piese de Em. Sejourne, Edvard Grieg și Grigoraș Dinicu. Acest concert extraordinar a avut loc în Sala Regilor, sala mare de primire a Palatului Elisabeta, cu intrarea străjuită de sculpturile fantastice ale lui D. Paciurea.

Abia participând la o asemenea întâlnire începi să realizezi cât de ilegitimă, de neprietenoasă și chiar vulgară este țara ta în formă de republică, de fapt câtă rușine trebuie să înghiți, fie că ești aici ,fie că te afli în străinătate, de pe urma nerealizărilor acestei țări, de pe urma rămânerii la coada tuturor clasamentelor – și când, fără clasamente, oricine poate vedea mizeria umană, totala lipsă de morală din rândurile conducătorilor români! Pentru că în lumea grăbită de astăzi nimeni nu mai stă să-ți cerceteze istoria, unde s-ar mai găsi lucruri demne, serioase și înălțătoare – toți observă rapid cât de prost o duci, ce trasee de transport oribile ai, ce emigranți furnizezi pe piețele europene, cum nu ești în stare nici să primești ajutoare financiare nerambursabile – adică nici măcar pomana după care strigi „din toate pozițiile”…

Și, în aceeași idee, poți să realizezi cum relațiile Casei noastre Regale cu șirul atât de mozaicat al politicienilor republicani schimbă întreaga percepție asupra relațiilor dintre factori responsabili: aflați dincolo de orice presiuni murdare, relații vinovate de gașcă mafiotă, condiționări pe banii statului – membrii Casei Regale au impus o inedită conlucrare cu acești politicieni, chiar dacă mulți dintre ei și-au „arătat mușchii” în cele mai dezgustătoare forme. Cu o superioritate regală, Familia Regelui Mihai I a pus deasupra acestor mizerii interesul țării, al tuturor românilor, i-a făcut pe nedemnii „conducători” vremelnici să-și recunoască greșelile și să reconsidere atitudinea lor inițială, tipic comunistă… Pentru că, inerent, se fac comparații – toți președinții acestei republici (aduse de tancurile rusești), de la 1948 încoace, sunt niște conducători minori, fără strategie și viziune, fără capacitatea de a coagula toate forțele acestui neam, așa cum ar cere-o „fișa postului”! De fapt, toate aceste președinții au fost eșuate, tot ce s-a investit de către alegători a fost în zadar și astfel am ajuns coada Europei!

 În fața acestui dezastru, cu ce temei ni se mai țin discursuri? Cum de mai îndrăznesc vechii și „noii” republicani să ne mai ceară votul? Culmea este, în situația României, că am avea nevoie de un conducător care să nu ne ceară votul! Un Rege nu se alege cu buletinul, ci se primește cu sufletul, ca Uns al Bisericii. 

Cam asta ar fi problema cu „fișa postului” și la sinodul B.O.R., unde nu scrie nimic de președinți…

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Georg

Acum 11 ani

O prima si minora OBSERVATIE, dau Copy-Paste intai, pentru a nu falsifica mesajul initial: [...]Un Rege nu se alege cu buletinul, ci se primește cu sufletul, ca Uns al Bisericii. [...] Uns cu Sfantul Mir insa NU AL BISERICII, ci AL DOMNULUI, AL LUI DUMNEZEU. Este de fapt una din SFINTELE TAINE, (catolic si mai corect:) SACRAMENTE. Aceste SACRAMENTE sunt PRIN DELEGATIE transmise prin mana SACERDOTICA, insa Charisma, Harul, sunt divine. Si sunt ireversibile: Ce Domnul a legat, nu poate omul sa dezlege..ca si la casatorie, sau la calugarire. O Biserica ce a transmis CHARISMA DUMNEZEIASCA este OBLIGATA sa o respecte, fiindca este divina, nu o poate ulterior dezlega, desface, nu-si mai poate intoarce fata de la UNSUL LUI DUMNEZEU. Daca o face, si inca ostentativ, prin LIPSA Patriarhului de la Discursul Regelui (Unsul lui Dumnezeu pe pamant) in Parlament, CALCA TAINA, SACRAMENTUL pe care ea este LEGATA sa-l pastreze, deci isi NEAGA EXISTENTA si BAZA Teologic-Dogmatica, calca Taina lui Dumnezeu... Fara sa mai vorbim de urmarirea si prigoana altor preoti si ierarhi, UNSI ai lui DUMNEZEU, cei Greco-Catolici..care cel putin nu sunt AUTOCEFALI, deci de capul lor in Arcul Carpatin, cu noi sfinti nationali necunoscuti in lume, ci fac parte din Biserica Universala Catolica, cea CUNOSCUTA IN LUME... Fiecare popor isi merita conducatorii pe care-i are. Ca se numeste Iliescu, sau altfel, Noua Tiganiada se scrie ACUM in texte de manele si manuale scolare, de unde este aruncat Darwin afara...Procesul Maimutelor (filmul) il aveti pe viu acolo. Iar Tiganiada lui Budai Deleanu opta oarecum pentru o republica de-a lor.. insa acum aveti IMPARAT (peste ce IMPERIU?) si REGE (peste ce REGAT)? Acestia sunt mediatizati..traiasca India Minor/Neppendorf (importata din Valcea). Asta-i pohta ce-am pohtit...zicea cineva...
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Pentru a nu ramane confuza interpretarea mea. De fapt eu opun (pardon, nu EU, ci realitatea din actuala TIGANIADA) REGALITATEA (cu REGE UNSUL LUI DUMNEZEU)..complet ignorata si respinsa ca principiu in numele modernismului (ce, Suedia, Anglia, Olanda sunt vechituri?), deci opun aceasta REGALITATE realitatii TIGANIADEI la toate nivelurile, care introduce un rege +imparat de India Minor pe usa din dos a istoriei....Dar aceasta ultima va avea castig de cauza...Si atunci, pierderea bazei istorico-culturale a deocamdata actualei majoritati se va datora nu neaparat numai multiculturalismului de import, (arabi, turci, libanezi, MOSLEMI) asa cum corect marcheaza ingrijorarea autorului in alte articole, ci mai ales cresterii unei alte majoritati LOCO, natalitatea spune totul..culmea este ca majoritatea de acum (inca) si-a parasit deja radacinile. dar nu este un fenomen national, nici macar unul european limitat, ci este unul GLOBAL.. Si aici ar trebui sa va aduc aminte si sa va rog sa (re-)cititi Marshall McLuhan: GALAXIA GUTENBERG...ma, ce dreptate avea asta prin anii 60\'... Are acolo oarece cu deculturalizarea societatii umane si cu JUNGLA MODERNA, nude cuvantul-cheie este (dupa cultura creste iarasi:) AFRICA WITHIN (Africa interioara, salbaticia primordiala). Va rog s-o cititi..in engleza este mult mai savuroasa, se gaseste in mari capitole transcrisa pe wiki.en la Marshall Mc. Luhan....
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

CORRIGENDA in propriul text:[...] nude[...] citeste si scrie [...]unde[...]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus