Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Primul bisturiu cu laser din domeniul medicinei veterinare se testeaza la Sibiu

Singurul bisturiu cu laser pe dioxid de carbon din România a ajuns la Sibiu, unde cu ajutorul lui medicul veterniar Nicu Coldea efectuează cu succes tehnici operatorii.

Laserul este primul din ţară pe acest domeniu şi a ajuns la Sibiu după ce a fost prezentat la Congresul Est European de Medicină Veterinara de la Sinaia.

“Eu am bisturiul în probe, acum fac cu el încercări, tehnici operatorii. Bisturiul a fost prezentat la Sinaia, iar eu colaborez acum cu firma care l-a prezentat la congres şi în următoarele luni voi face intervenţii cu ajutorul lui” a spus dr. Nicu Coldea.

Laserul a fost deja folosit la şase intervenţii de extirpare a unor tumori în fază avansată.

“Am făcut operaţii, am extirpat câteva tumori. Avantajele sunt că nu există durere când se trezeşte pacientul, pentru că terminaţiile nervoase se sigilează după operaţie, sângerarea este oprită, şansele de extindere a tumorii scad şi vindecarea este mai rapidă” a mai adăugat Nicu Coldea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus