Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Cea mai performanta masina a ISU, blocata in service de un an. Asiguratorul refuza sa plateasca

Cea mai performantă mașină de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” stă, la propriu, într-un atelier auto de mai bine de un an. Respectiva autoutilară a fost implicată într-un accident rutier, produs în februarie anul trecut  - vina accidentului a fost a șoferului unei mașini Renault Clio, autoturism asigurat la Omniasig. Această companie refuză, însă, plata reparațiilor în valoare de 140.000 de lei. De mai bine de patru luni, la Tribunalul Sibiu se derulează un proces pe această temă.

Deși ar fi bani, autoutilitara e blocată

În a doua jumătate a lui februarie anul trecut, autoutilitara marca Iveco a fost lovită de un autoturism Renault Clio, care a ieșit de pe strada Nicolae Iorga în bulevardul Vasile Milea, fără să acorde prioritate, având în vedere că autoutilitarea avea pornite semnalele audio și luminoase - detalii aici.

”Este cea mai performantă mașină din dotarea ISU Sibiu. Are un rezervor de 5.000 de litri de apă și spumă, este 4x4, este dotată și pentru intervenții în caz de accidente”, spune lt. col. Cosmin Balcu, inspectorul șef al ISU Sibiu. ”Mașina a fost reparată de aproximativ un an, dar compania de asigurări nu a dorit să plătească reparațiile. Suntem în instanță pe acest caz. Cei de la service nu vor să dea drumul mașinii până când nu este achitată cel puțin jumătate din factură. Noi am putea face acest lucru, dar asta ar însemna să ne recunoaștem vinovăția. Prin urmare, nu avem ce face, așteptăm ca instanța să se pronunțe”, adaugă Balcu.
Lipsa acestei autospeciale este în mod cert resimțită de pompierii sibieni. ”În momentul în care suntem solicitați la mai multe intervenții într-un interval scurt de timp în mod cert se simte lipsa acestei mașini”, a mai spus inspectorul șef care s-a ferit să pronunțe numele companiei de asigurări. Turnul Sfatului a aflat că este vorba de Omniasig.

Mâine, a cincea înfățișare

Procesul pornit de ISU Sibiu la începutul lui iulie 2011 va avea mâine, 25 noiembrie, a cincea înfățișare. La termenele trecute, a fost studiată întâmpinarea ceea ce a dus la o amânare, apoi s-a dat un nou termen fiind depuse înscrisuri la dosar, ulterior a fost citat expertul numit în cauză, căruia i-a fost dat termen 25 noiembrie 2011 pentru a efectua și depune la dosar expertiza solicitată.

Declarație solicitată

Turnul Sfatului a solicitat punctul de vedere al celor de la Omniasig pe această chestiune, însă până la ora publicării acestui material, reprezentanții companiei de asigurări nu au oferit încă o declarație.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

HALAL OMNIASIG

Acum 10 ani

CU ACEASTA V-ATI FACUT SINGURI RECLAMA SIGUR O SA MAI FACA LUMEA ASIGURARI DACA SUNTETI ASA DE CORECTI, IN CURAND O SA DATI FALIMENT DACA MAI CONTINUATI CU ASA EXCROCHERII!!
Raspunde

Impostori

Acum 10 ani

Astia de la Omniasig in frunte cu marele director Fagadaru sunt niste jegosi. Am avut si eu o dauna la un imobil la ei si n-au vrut sa plateasca decat dupa ce am mers in instanta. Ei mizeaza pe faptul ca multi oameni se sperie de procese sau nu au bani si se dau batuti. Niste nenorociti!!!
Raspunde

eu

Acum 10 ani

foarte tare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus