Luni,
29.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Kim Thuy isi lanseaza primul roman la Sibiu

Astăzi, cu începere de la ora 17.00, autoarea canadiană de origine vietnameză, Kim Thuy, își lansează romanul de debut, la Biblioteca Județeană Astra Sibiu.

Deținătoare a numeroase premii literare, Kim Thuy vizitează România în perioada 24-27 noiembrie, unde va participa la mese rotunde pe teme literare și lansări de carte în Sibiu și București. În Sibiu, romanul „RU”, apărut la Editura Spandugino în traducerea Alinei Șeremet, va fi lansat în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Astra, în parteneriat cu Ambasada Canadei și Universitatea „Lucian Blaga”.

Kim Thúy a părăsit Vietnamul la vârsta de 10 ani, odată cu sosirea la putere a regimului comunist. A fost croitoreasă, interpretă, avocată, proprietara unui restaurant, critic culinar pentru radio şi televiziune. În prezent, locuieşte în Montreal şi s-a dedicat scrisului. „Ru” este primul său roman, apărut la Libre Expression, în octombrie 2009, ale cărui drepturi au fost vândute în 16 ţări.

Romanul a fost finalistul multor premii literare în 2010 şi 2011, şi a obţinut următoarele premii literare :

Marele premiu RTL-Lire 2010 (Salonul de carte de la Paris 2010)

Premiul literar al Guvernatorului General 2010, categoria romane şi nuvele (Canada)

Marele premiu al Salonului de carte de la Montréal 2010, eseu

Premiul Mondello pentru multiculturalitate 2011 (Italia)

Deşi la prima vedere romanul pare o naraţiune autobiografică, autoarea declară contrariul: „Povestirea mea nu este una autobiografică. Această carte nu este istoria mea. Este doar un pretext de a povesti «prin intermediul meu» istoria tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit. În ciuda suferinţelor lor, sărăciei lor imense, există în povestea lor o frumuseţe extremă”, a spus Kim Thuy.

foto: edituraspandugino.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus