Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Un nou sezon incepe curand la Arena Platos

Pentru noul sezon, la Arena Platoș s-au schimbat multe. Parcarea a fost reamenajată, acoperită cu pietriș iar acum are aproximativ 400 de locuri de parcare. Apres-schiul e adus din Austria, și va fi dublat de un cort ce va funcționa asemănător cu un restaurant. Însă, cele mai multe modificări aduse resortului de schi și snowboard vizează direct calitatea pârtiilor și îmbunătățirea condițiilor de schi și snowboard. „Toate eforturile noastre din presezon, să îi spunem așa, s-au îndreptat spre a corecta micile inconveniente din sezonul precedent. Din acest motiv am început cu renovarea parcării. Însă mult mai importante sunt îmbunătățirile aduse pârtiilor, plecând de la programul de funcționare al instalațiilor de nocturnă”, spune Martin Freinademetz. Rezervorul de apă al resortului este la capacitate maximă, tunurile de zăpadă vor funcționa pe toată durata sezonului urmând să asigure cantitatea necesară de zăpadă chiar și în condițiile în care vremea nu va fi foarte generoasă cu amatorii sporturilor de iarnă.

Fun-park-ul Arena Platoș aproape s-a dublat ca dimensiuni. Pe lângă faptul că a fost lărgit, Fun-park-ul are acum propria instalație de nocturnă și mult mai multe elemente de dificultate față de sezonul precedent. Snowboarderii și schiorii temerari vor avea o surpriză în fața kickerelor și pipe-urilor instalate pe traseul din FunPark. „Am stabilit deja și primele două evenimente ce se vor desfășura în Fun Park-ul Arena Platoș. În 18 decembrie va avea loc World Snowboard Day iar între 6 și 8 ianuarie Transilvania Rookie Fest”, spune Cristina Badiu. Înscrierile pentru World Snowboard Day se fac deja, prin email, la adresa [email protected]. Înscrierile pentru Transilvania Rookie Fest vor fi disponibile în curând pe www.arenaplatos.ro. Instalație de nocturnă a fost montată și pe pârtia B, cea din stânga resortului. De asemenea, și programul serilor de nocturnă s-a modificat, în următorul sezon în program fiind introduse trei seri în care instalația de nocturnă va funcționa, miercuri, vineri și sâmbătă.

Veste bună și pentru cei care nu schiază sau se dau cu placa dar vor să petreacă o zi la munte, în zăpadă. Tot în stânga resortului, aproape paralel cu Fun Parkul, noul sezon îi așteaptă pe sibieni cu o pârtie de săniuțe de aproape 700 de metri lungime.

Complexul este compus din cinci pârtii, patru cu lungimi între 600 și 700 de metri şi una pentru copii şi începători, lungă de 250 de metri. Transportul pe cablu va fi asigurat de patru teleschiuri. Instalațiile pârtiilor de lungime mare au o capacitate de 1200 de persoane pe oră iar instalația pârtiei de începători poate deservi circa 500 de persoane pe oră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus