Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Prelungirea bulevardului Mihai Viteazul, executata in doua luni

 

Asocierea Con-A – Geiger Transilvania – Sinecon a fost desemnată de Primăria Șelimbăr, prin licitație publică, să execute lucrările de prelungire a bulevardului Mihai Viteazul până la intersecția cu DN1 (în dreptul sediului Trakia). Constructorii s-au angajat să execute lucrarea în doar două luni, în condiții climaterice favorabile lucrărilor de drum.
 
3,52 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului de execuție a bulevardului ce va avea patru benzi și o lungime de aproape doi kilometri. ”Durata de execuție este de două luni, în condiții climaterice favorabile lucrărilor de drum. Durata de execuție  se va prelungi în funcție de timpul friguros nefavorabil pentru executarea acestui contract în condiții de calitate”, arată Mircea Bulboacă, preşedintele Grupului Con-A. Coordonatorul de proiect pentru această lucrare a fost numit Nicolae Dobrin, iar responsabilul tehnic cu execuția este Ioan Dîrzu. Liderul asocierii de constructori care va realiza prelungirea bulevardului este Con-A.
 
Două sensuri giratorii
 
Viitoarea prelungire a bulevardului va avea și un sens giratoriu, în locul în care drumul acum pietruit virează la stânga, înspre Shopping City. Un al doilea sens giratoriu va fi amenajat și în apropierea troiței are marchează bătălia de la 1599, locul în care drumul va continua la stânga, până la intersecţia cu DN1 (în dreptul show-room-ului Trakia).
Noua stradă va avea tot două benzi pe sens, separate de o bandă mediană lată de trei metri, destinată iluminatului public și amenajării de spații verzi. Prelungirea bulevardului va asigura și o alternativă de ieșire din orașul Sibiu spre DN1 cu direcția Veștem, arată reprezentanții Primăriei Șelimbăr, în memoriul tehnic al investiției.
Potrivit documentației de atribuire a lucrării, plata lucrărilor se va face în trimestrul al patrulea al viitorului an, ”conform alocărilor bugetare”. Perioada de garanție solicitată de administrația comunei a fost de minim trei ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.
 
Investiţie pentru dezvoltarea zonei
 
În zona viitorului bulevard prelungit, administraţia comunei Şelimbăr a demarat deja lucrările de amenajare a infrastructurii de apă şi canalizare. ”Oportunitatea investiției este motivată și prin faptul că realizarea bulevardului va contribui pe termen scurt și mediu la dezvoltarea zonei adiacente”, se arată în memoriul tehnic ataşat investiţiei iniţiate de Primăria Șelimbăr. De remarcat că viitorul bulevard are prevăzute şi piste pentru biciclete, cu o lăţime de 1,5 metri pe fiecare sens de mers. Totodată, proiectul are în vedere şi realizarea unei promenade în jurul monumentului ridicat în cinstea lui Mihai Viteazul.
 
Zonă cu regim mare de înălţime
 
Pe viitorul traseu al bulevardului există deja un market (Lidl), precum şi un şantier al unui bloc anunţat cu 17 etaje. De altfel, intenţia administraţie din Şelimbăr este de a crea o  zonă cu regim mare de înălţime. "Acea zonă are potenţial, dar eu cred că deocamdată nimeni nu va risca mari investiţii, în această perioadă. Cred că acolo vor veni investitorii peste doi sau trei ani. Este o zonă care se pretează investiţiilor de tip rezidenţial", spune Bogdan Gicu, liderul filialei sibiene a Uniunii naţionale a agenţilor imobiliari. 
În afară de blocuri de locuințe, administrația comunei Șelimbăr propune pentru zona respectivă și spații comerciale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

sibianca

Acum 10 ani

super:D...am teren la capatul bulevardului:))
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

e SUPER din orice punct de vedere! daca se si face in 2 luni e chiar iesit din comun...
Raspunde

Andrei

Acum 10 ani

2 luni \"in conditii climaterice favorabile lucrarilor de drum\", asta inseamna ca lucrarea va fi gata in vara lui 2012.
Raspunde

mda

Acum 10 ani

va fi gata cand vor sa fie ei gata...putina publicitate firmelor acestea nu strica
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Cred ca este o premiera in Romania cand se face prima date un drum si apoi se construieste zona rezidentiala. Incepem sa gandim altfel.
Raspunde

trellad

Acum 10 ani

bine punctat Alex
Raspunde

io

Acum 10 ani

sunt interese mari....nu face nimeni bulevard pe camp doar asa...;au luat suprafete mari de teren si acum le cresc valoare de 100 de ori......bogatii fac bani in continuare....prostimea se bucura....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus