Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cavaleri din toate zarile, uniti-va

Deși are la degetul mic aproape toate sursele energetice ale României, în Mediaș se trăiește tot ca în epoca medievală. Cel puțin pentru o zi. Cel puțin pentru ziua de 3 decembrie când la Mediaș se organizează Noaptea Cavalerilor. Cavalerii din Mediaș au sunat în goarnă și au adunat alături oșteni de seamă din județele învecinate. Vin să încrucișeze săbii și să seducă domnițe de Târnava Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Cavalerii Cetăților Bârsei, Străjerii Coroanei, Gladius Dei, Artgotica Sibiu, Ordinul Cavalerilor Lup, Garda de Bistrița, Paladini de Terra Medies, Dragonii de Transilvania, și Străjerii Cetăţii Sighişoara. Și poate și Scutierii de Vitrometan. Față de edițiile anterioare, Cavalerii din Mediaș s-au gândit să ofere poporenilor și altceva în afara tradiționalelor lupte cu săbii, așa că au pus la cale un asediu de cetate. Întreaga Noapte a Cavalerilor se va desfășura la Hanul Greweln. „Pentru noi este o mare provocare şi ne dorim ca „Noaptea Cavalerilor” să devină un punct de atracţie pentru toţi cei care iubesc arta medievala şi nu numai. Anul acesta, vor lua parte la proiect 10 trupe de cavaleri din ţară, care vor recrea o perioada din istorie”, spune Nicola de Severin, cavaler de Mediaș. Bătăliile încep la ora 16, iar primul și primul lucru, se va pune la punct organizarea unei tabere de asediu, cu formațiuni de luptă și cu echipament specific Evului Mediu. După care, la lăsarea nopții, se va da tonul unei petreceri cavalerești, tot cu echipament specific Evului Mediu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus