Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Parada cam saracacioasa la Sibiu. Vezi ce poti face astazi in oras

Autoritățile sibiene încep astăzi seria de manifestări dedicate Zilei Naționale a României cu depuneri de coroane în fața fostului sediu al Consiliului Dirigent din 1918, respectiv pe strada Nicolae Bălcescu unde astăzi este Agenţia CFR.

De aici, un detașament de onoare va defila pe Bulevardul Bălcescu pe muzica Fanfarei militare. Toate aceste evenimente sunt programate a începe după ora 10.00.

O oră mai târziu Instituția Prefectului organizează pentru invitați un cocteil la Cercul Militar.

”Ziua Naţională a României sărbătorită în data de 1 decembrie marchează în primul rând unirea din 1918 care a adus laolaltă toţi românii. În prezent însă, data de 1 decembrie este un prilej a-i rememora şi a-i cinsti pe cei care, de-alungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român şi a spiritualităţii sale. Ziua Naţională este momentul în care reflectăm şi la prezent, la momentele dificile pe care le traversăm ca ţară”, a declarant primarul Sibiului, Klaus Johannis, cu ocazia acestui eveniment.

Ceva mai multă distracție se anunță a fi la Mediaș, unde 6.000 de sarmale vor fi împărțite participanților la evenimentele dedicate Zilei de 1 Decembrie. Printre protagoniștii programelor dedicate Zilei Naționale la Mediaș se află și Ariton. Nu Ion Ariton, Ministrul Economiei, ci Tarnu Ariton, un solist de muzică populară din municipiu. Programul de 1 decembrie va începe de la ora 10 cu un spectacol al Ansamblului ”Purtata”, urmânda ca pe scena amplasată în centrul orașului să mai apară Robert Târnăveanu cu Junii Sibiului, Tarnu Ariton și Gicu Muntean.

Tot de 1 Decembrie, Complexul Național Muzeal ASTRA deschide porțile Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, iar vizitatorii vor avea acces gratuit în muzeu şi vor putea asista la o demonstrație de tăiere a porcului de Crăciun. Cei dornici de plimbare se vor putea delecta, pe lângă peisajul impresionant al sfârșitului de toamnă, cu o nouă animație la Cârciuma din Bătrâni, prefigurând Ignatul și sărbătorile de sfârșit de an.

Începând cu ora 12:00, vizitatorii vor putea asista la o demonstrație de tăiere a porcului, așa cum se întâmplă în satele românești.

„Acţiunea Obiceiul de Ignat în Muzeul în aer liber se înscrie în demersurile frecvente ale Muzeului ASTRA de revitalizare şi salvgardare a tradiţiilor româneşti legate de tradițiile culinare şi se doreşte a fi un reper important în seria datinilor şi obiceiurilor din preajma sărbătorii Crăciunului” spun reperezentanţii CNM Astra.

Ziua de 1 decembrie a venit cu înaintări în grad la Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, mai mulți ofiţeri şi agenţi de poliţie fiind înaintaţi în gradul profesional următor, înainte de termen. Printre aceștia se numără și Tiberiu Ivancea, șeful Poliției Sibiu.

Concerte și spectacole după-masă:

Ora 18:00 la Teatrul Gong : “Misterele iluzionismului” (50’) cu Andrei Andronachi : – sala etaj (MDA) +3, spectacol de magie pentru copii, tineri si adulti

Ora 19:00 la Teatrul Gong : “Magic Comedy” (50’) cu Gozefini: – sala parter (RO) +3, spectacol de iluzionism comic pentru copii

Ora 19.00 Filarmonica Sibiu: Concert simfonic

Dirijor: THEO WOLTERS - Olanda

Solist: SEIYA UENO – Japonia

În program: Dan Dediu – Motto-Studien

W.A.Mozart – Concertul nr.2 pentru flaut si orchestra în Re major KV 314

Z.Kodaly – Dansuri din Galanta

G.Eneseu – Rapsodia I în La major op.11 nr.1

Ora 20:30 în Music Pub concertează trupa Grimus, care-și lansează un nou album la Sibiu

Ora 21:00 în Oldies Pub cântă Alexandrina Hristov

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

sasul hotz si bulangiu

Acum 12 ani

Ca in fiecare an, fiindca sasul nu iubeste Romania, lui ii plac doar banii romanilor!!!
Raspunde

dan

Acum 12 ani

se exprima tot mai greu sasul asta al vostru...se vede ca e mai mult plecat
Raspunde

stefan

Acum 12 ani

la evenimentul organizat de CNM Astra Sibiu, porcul era gata taiat la 12:00, nici urma de traditii explicate... in schimb se vindeau produse traditionale la preturi ridicate.
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

Sasul daca mai ramane, devine dictator, oricum parcheaza masina in P-ta Mare ca pe tarlaua lui! si inca comunitarii ii vegheaza somnul dulce pe banii nostri! ca din ei sunt platiti, cu sporuri ILEGALE! declarate de Curtea de Conturi!
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

V-ati uitat oare prin oras cati oameni au arborat steagul national pe la casele lor? Sau cati romani au venit la parada omagiala? Sau cate magazine au avut deschis in aceasta zi declarata zi nationala? Asa ca iubiti denigratori veniti aici in Ardeal si pe meleagurile noastre sibiene, uitati-va fiecare in ograda voastra. Sa dam dovada de cinste, onoare, disciplina si ordine in viata noastra si sa onoram cum se cuvine aceasta zi nationala a Romaniei. Traiasca Ardealul, traiasca Romania.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus