Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Primul test important

CSU Atlassib Sibiu întâlnește mâine, de la ora 19, în Sala Transilvania BC Mureș Târgu Mureș, echipă ce are stabilit ca obiectiv pentru acest sezon jucarea finalei campionatului național de baschet. În momentul actual, CSU Sibiu are o linie de clasament mai bună decât mureșenii. Sibienii ocupă locul III, cu un singur punct în fața mureșenilor. Sibiul vine după o linie impresionantă de victorii, ultima obținută în deplasare, la Dinamo București. Mureșenii vin cu o echipă tulburată de schimbările recente. În ciuda victoriei împotriva CSȘ Giurgiu, Consiliul de Administrație al echipei i-a acceptat demisia antrenorului Deri Csaba. Meciul cu Sibiul a fost pregătit de secundul Szaszgaspar Barnabas iar de astăzi, la echipă a ajuns și noul antrenor, Srecko Sekulovic.

Comparația dintre cele două echipe este favorabilă Sibiului. Elevii lui Cătălin Vulc conduc la capitolele eficiență, puncte marcate pe meci, aruncări de două puncte și la intercepții. Pe de altă parte, mureșenii au medii mai bune la aruncările de trei puncte, la recuperări și la pase decisive.

Trei jucători sunt vitali în angrenajul Mureșului: Cooley, Forte și Stănescu. Primul dintre ei are un adversar în fața căruia va fi aproape imposibil să câștige duelul direct, Jay Wisseh. Americanul Sibiului îi este superior liderului mureșenilor la toate capitolele, mai puțin la aruncările de trei puncte, unde Cooley este unul dintre cei mai buni aruncători din campionat. Dwight Forte, principalul marcator al mureșenilor, este cu siguranță cel care îi dă cele mai multe bătăi de cap antrenorului sibian. Cheia câștigării jocului stă în anihilarea lui Forte, unde Cătălin Vulc probabil îl va trimite pe Nikita Khartchenkov, unul dintre cei mai buni apărători ai sibienilor. Pe de altă parte, Mureșul pare să câștige detașat duelul sub panouri. Virgil Stănescu este unul dintre cei mai puternici pivoți din campionatul intern și, cu siguranță, cel mai experimentat. Cel mai probabil, CSU va aborda apărarea la Stănescu asemănător cu celelalte situații în care a avut în față echipe cu pivoți redutabili, cu Crăciun ca adversar direct sprijinit prin dublaj de Riley, Khartchenkov sau Austin. Dacă tranziția Mureșului va funcționa rapid iar jucătorii vor reuși să plimbe mingea repede, Sibiul va avea reale probleme pentru că mureșenii sunt buni aruncători de la distanță. Avantajul net al Mureșului în fața sibienilor este banca de rezerve. Mureșenii îi aduc de pe bancă pe Mikalai Aliakseyeu, Liviu Dumitru sau Adrian Tudor Blidaru iar în multe momente chiar și pe Radu Paliciuc în condițiile în care Cătălin Vulc îl poate folosi la turație maximă doar pe Michael Kearse și, arareori, pe Cristi Ban.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus