De nu mai puțin de opt ori a fost chemat reprezentantul firmelor din grupul Polisano pentru a ridica diferite premii în cadrul Topului companiilor performante, organizat săptămâna trecută de Camera de comerț, industrie și agricultură Sibiu.
Deși au anunțat cifre mult mai bune – pentru companii – decât anul trecut, cei prezenți nu au dat impresia unei sărbători în adevăratul sens al cuvântului. Parcă mai obosiți decât în anii precedenți, oamenii de afaceri sibieni sau reprezentanții lor și-au primit, liniștiți, cupele și diplomele care le certifică un an 2010 (premiile au fost acordate pentru ultimul an financiar încheiat) prosper din punct de vedere economic.
Cifre
În prezentarea făcută de directorul general al CCIA Sibiu, Eugen Iordănescu, acesta a arătat că cifra de afaceri netă a județului Sibiu a crescut cu mai bine de 15% față de 2009, chiar dacă numărul angajaților a avut o creștere de doar 0,59% (611 persoane). Veste bună este și faptul că valoarea exporturilor sibiene a crescut cu 35 de procente (ajungând la aproape 1,5 mld. euro). Simultan, importurile au avut o creștere, dar nu atât de mare și, oricum, sub valoarea importurilor: 1,4 miliarde euro, cu o evoluție pozitivă de 27 de puncte procentuale.
În graficul întocmit pentru a ilustra evoluția producției industriale în 2010 față de 2009, două ramuri au cunoscut, în continuare, scăderi față de anul precendet: industria cimentului, varului, ipsosului și a articolelor de beton (-6,7%), industria mobilei (-8,4%) și industria metalurgică și a construcțiilor metalice (-11,9%). Și-au revenit extrem de bine după criză cei care activează în fabricarea articolelor din material plastic (+23,8%), precum și cei din industria auto și cea a lemnului (peste 50%). Alături de companiile care activează în fabricarea produselor sau preparatelor farmaceutice (+52,9%), cele mai mari creșteri le-au înregistrat cei din industria articolelor de sport și a jocurilor (+159%).
Câștigători
Premiile acordate de CCIA Sibiu au început cu decernarea a 13 premii pentru firmele care s-au situat pe locul I în ultimii cinci ani: Apă-Canal SA, Armax Gaz, Compa, Con-A, Institutul de cercetări produse auxiliare organice din Mediaș, Konsta Splendid tot din Mediaș, Palace Dumbrava, Parcul Industrial Sibiu, Polisano, Poțta Atlassib Curier Rapid, precum și – bineînțeles - Romgaz și Transgaz.
Însă cel care a reprezentat firmele care îl au drept asocist pe doctorul Ilie Vonica a mai fost chemat în față de alte șapte ori, printre firmele premiate de CCIA fiind Sibpharmed, Polisano Pharma, Profarcom, Polisano, Clinica Polisano, Centrul Medical Polisano și 38 Materna.
Printre zecile de companii premiate s-au mai remarcat cei de la Kunkhe, Con-A, Unimat, Takata Petri, SNR Rulmenți, Ambient, firmele din Holdingul Atlassib, Redal și Deko Rame.
Potrivit celor prezenți, rezultatele financiare ale anului 2011, care vor fi premiate în toamna anului viitor, se anunță mai bune decât cele pe 2010.
Economie axată pe servicii
La fel ca și în anii trecuți, ponderea angajaților în agricultură în județul Sibiu este mică, fără să reușească să depășească 1,4 procente din totalul populației angajate. Aproape 45% lucrează în industrie și construcții, în timp ce majoritatea angajaților sibieni (54,15%) activează în domeniul serviciilor – 62.777 de persoane.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Clinica Polisano , Ilie Vonică , Konsta Splendid , Takata Petri , Armax Gaz Mediaş , Centrul Medical Polisano , Holdingul Atlassib , Polisano Pharmaceuticals , Palace Dumbrava , Eugen Iordănescu , Deko Rame , Poțta Atlassib Curier Rapid , Parcul Industrial Sibiu
Vizualizari: 582
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Noi noi
Acum 5 ore
Noi noi
Acum 6 ore
Unul
Acum 6 ore
Unul
Acum 6 ore
Omul invizibil