Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

La Sibiu a absolvit astazi prima serie din prima scoala postdoctorala din Romania

Cercetătorii din prima serie a Școlii Postdoctorale din cadrul Universității “Lucian Blaga” și-au susținut astăzi lucrările de cercetare științifică pentru finalizarea programului postdoctoral și obținerea atestatului de studii postdoctorale.

Cei zece cursanți, care constituie prima promoție a Școlii Postdoctorale, au prezentat, în Aula Avram Iancu a Facultății de Litere și Arte, lucrările realizate pe parcursul programului postdoctoral. Acestea tratează teme precum revigorarea ecoeconomiei și a bioeconomiei, utilizarea solurilor poluate sau ciclurile economiei durabile.

Comisia de evaluare științifică a fost formată din Rectorul Universității “Lucian Blaga”- Prof. Univ. Dr. Ing. Constantin Oprean, Academician Prof. Univ. Dr. Ing. Alexandru T. Bogdan DHC, Prof. Univ. Dr. Gligor Ciortea și Prof. Univ. Dr. Camela Sand. Comisia a acordat calificativul “foarte bine” lucrărilor prezentate.

”Obiectivul Școlii Postdoctorale pentru biodiversitate zootehnică și biotehnologii alimentare pe baza ecoeconomiei și bioeconomiei necesare ecosanogenezei îl constituie formarea de cercetători de înaltă calificare profesională pentru aplicarea geneticii, genomicii, a ingineriei genetice, bioingineriei şi a biochimiei  în conservarea şi dezvoltarea biodiversităţii zootehnice”, arată Daliana Drăguțescu, purtătorul de cuvânt al ULBS.

Școala Postdoctorală pentru biodiversitate zootehnică și biotehnologii alimentare pe baza ecoeconomiei și bioeconomiei necesare ecosanogenezei este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în parteneriat cu Academia Română.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

unul

Acum 12 ani

Numai unul si unul in frunte cu fam. Banaduc
Raspunde

salistean

Acum 12 ani

nu-mi sunt familiare aceste trepte ametitoare ale carierei stiintifice in Romania, deci ei sunt deja doctori si acum s-au catarat mai sus? Si pe urma ce urmeaza? Post-post-prof.? Si unde isi vor gasi toti de lucru daca numai Sibiul fabrica zece dintr-un sut?sau e o noua linie tehnologica de diplome pe bani europeni, fara nici o finalizare practica si utila pentru zootehnia romaneasca?
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Nu stiu precis, dar am citit undeva ca ULBSibiu NU MAI ARE DREPTUL SA DEA TITLUL de DOCTOR...parca de anul acesta..a fost retrogadata fiindca nu indeplineste conditiile stiintifice..sau coruptia cu titlurile..nu stiu precis... DAR se pune intrebarea..o UNI care nu are nici macar drptul de a conferi titlul de Doctor...cum naiba are dreptul de a avea o SCOALA POSTDOCTORALA? (Docenta).... Adica altfel zis: invatatorul nu are dreptul sa predea la Liceu, dar preda la Universitate..
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Copy-paste:[...]Comisia de evaluare științifică a fost formată din Rectorul Universității “Lucian Blaga”- Prof. Univ. Dr. Ing. Constantin Oprean,[...]. De cand Prof. Dr. Univ. Ing. Constatin Oprean este EXPERT In BIOLOGIE si ZOOTEHNIE pentru a face parte din aceasta COMISIE de EVALUARE STIINTIFICA? Nu credeti ca este cam exagerat? Nu este o simpla Comisie, ci DE EVALUARE STIINTIFICA... Nici macar ONORIFIC NU AVEA CE SA CAUTE NICI iN FATA USII SALII de EXAMINARE...Dar daca Examinatorii si Comisia sunt extra platiti..si mai ales EXPERTUL SEF al Comisiei...atunci intelegem de ce ULBSibiu n-ar mai avea dreptul sa dea Diplome de Doctor..vezi Posting-ul de mai sus...
Raspunde

danny

Acum 12 ani

Ptr. 3 si 4 Daca nu stii atunci de ce vorbesti? Oprean este acolo in calitate de rector si automat presedinte al comisiei de sustinere! La fel sunt si decanii in interiorul facultatilor!
Raspunde

Cipcirel

Acum 12 ani

Astia si-au facut aceste studii pe banii Statului sau a lor ? Facem pariu ca n-au lucrat in vreo firma pana acum si ca n-o sa accepte un salariu sub 2.000 de euro net pe luna? Daca sunt buni si emigreaza, trebuie pusi sa returneze banii cheltuiti de Stat cu educatia lor.
Raspunde

CURIOS

Acum 12 ani

ULBS NU MAI ARE SCOALA DOCTORALA. Oare ministerul o sa le dea iarasi DIPLOME FALSE ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus