Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Silviu Popa, ales in Consiliul de supraveghere al Carpatica

Acționarii care dețin două treimi din acțiunile Băncii Carpatica, au decis în cadrul Adunării generale care a avut loc într-o sală a Hotelului Ramada alegerea economistului sibian Silviu Popa, în Consiliul de supraveghere al Băncii Comerciale Carpatica. Acest Consiliu este prezidat de acționarul principal al Băncii, Ilie Carabulea, ceilalți trei membri fiind Nicolae Petria (primul director al Băncii Carpatica), Doina Toader (unul dintre cei mai recunoscuți auditori financiar din sibiu) și Ioan Trenca, profesor de economie la Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj-Napoca.
Silviu Popa, 52 de ani, a absolvit ASE București în 1983, iar din 1996 a ocupat diferite funcții de conducere în cadrul Alpha Bank Romania, Unicredit Romania SA, HVB Bank SA, Bancpost SA şi Raiffeisen Bank SA. Popa a mai candidat pentru un post în cadrul Consiliului de supraveghere al băncii și în toamna trecută, când numărul de locuri al Consiliulu a fost mărit de la două plus președintele, la trei plus președintele. Adunarea generală a acționarilor l-a ales, atunci pe Ioan Trenca. De această dată, însă, Silviu Popa a fost singurul care a candidat pentru această poziție.
Banca Carpatica a înregistrat pierderi și în pe trimestrul III al acestui an, pierderi cifrate la 6,3 milioane de lei. Cu toate acestea, sumele reprezintă o reducere a pierderilor de pe perioada similară a anului trecut, când Banca a raportat pierderi mai mari cu 30%. De altfel, în primele nouă luni ale acestui an BCC a reușit să își reducă pierderile de 4,6 ori, de la 115 milioane de lei la 25 milioane de lei.
În ediția tipărită de ieri, un articol publicat în Ziarul Financiar specula părerile unor analiști economici care susțin că, în actualul context, banca sibiană nu va putea rezista fără cooptarea unui puternic investitor străin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ANA

Acum 12 ani

IAR MIHAELA LUCA CE ROL ARE IN ACEASTA BANCA
Raspunde

n

Acum 9 ani

n
Raspunde

n

Acum 9 ani

m
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus