Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Baghera, puiul tigrului ucis, va fi transferat intr-un parc protejat din Europa

Primăria Sibiu intenționează să să ia legătura cu fundaţiile specializate pentru a găsi un parc protejat în Europa pentru fiul tigroaicei care şi-a pierdut viaţa ieri. 

„Vom încerca să găsim companie şi un mediu adecvat pentru tigrul rămas, în vârstă de 6 ani, care dacă ar rămâne în Grădina Zoologică Sibiu ar resimţi lipsa mamei”, declară Mirela Gligore, Sef Serviciu de Presă și Comunicare în cadrul primăriei.
 
Conform unui comunicat de presă, evenimentele zilei de ieri au decurs astfel: În data de 13 decembrie, în jurul orei 9, un îngrijitor al Grădinii Zoologice Sibiu a intrat în adăpostul celor doi tigri pentru a face curăţenie. Dintr-o eroare umană, acesta a omis să pună zăvorul la uşa amplasamentului exterior, uşa rămânând deschisă. Astfel, tigrul a avut posibilitatea să iasă din adăpostul său. 
 
Îngrijitorul a încercat să înapoieze animalul în ţarcul său, dar nu a reuşit. Între timp conducerea Grădinii Zoologice a anunţat Poliţia Locală, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Asociaţia Vânătorilor. 
 
S-au format două echipe de căutare, fiecare dintre acestea având în componenţă un reprezentant al Grădinii Zoologice, un medic şi un vânător. Tigrul a rămas în zona Pădurii Dumbrava, pendulând între Grădina Zoologică şi Muzeul Satului. Animalul a fost apoi reperat în zona Calea Poplăcii, unde cele două echipe de căutare s-au întâlnit. Medicul veterinar şi unul dintre vânători s-au apropiat de tigru. Vânătorul a tras primul cu puşca cu tranchilizant, dar nu a nimerit. Medicul veterinar a făcut cea de-a doua încercare şi a nimerit animalul cu săgeata cu tranchilizant. Substanţele folosite ca sedant au fost Zoletil şi Ketaminol. 
 
“În momentul în care săgeata cu tranchilizant l-a nimerit, tigrul a sărit să atace medicul veterinar. De aceea, din păcate, a fost necesară împuşcarea tigrului pentru a salva astfel viaţa medicului veterinar. În momentul în care s-a încercat sedarea tigrului precum şi în momentul împuşcăturii erau prezenţi în apropierea medicului veterinar un angajat de la Zoo, vânătorul, un reprezentant IPJ şi un angajat al Primăriei Cisnădie”, se arată în respectivul comunicat. 
 
Corpul tigrului a fost necropsiat şi urmează să fie donat Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie şi Geologie.
 
Grădina Zoologică Sibiu va alcătui un plan etapizat pentru a spori siguranţa în cadrul Grădinii şi pentru a crea premisa unei mai bune gestionări a situaţiilor de acest tip. 
 
Pentru stabilirea responsabilităţii, se va constitui la nivelul municipalităţii o comisie care va parcurge etapele prevăzute de Codul Muncii în aceste situaţii.

Comentarii

14 comentarii

sibian

Acum 9 ani

cea mai buna solutie!
Raspunde

pt. sibian (92.85.209.229)

Acum 9 ani

Domnule Bula, dumneavoastra sunteti yesmanul de serviciu pe ziua de azi, la ce ora va vine schimbul?
Raspunde

Ionel

Acum 9 ani

Nenorocitul ala de HADAR care a impuscat tigrul e un tip caruia de mic i-a placut sa omoare animale. L-a omorat nejustificat sa adauge un trofeu la colectia sa de frica sa nu traga altul primul. Sa fie el eroul. Cand colo e un nenorocit. Sa-i fie rusine.
Raspunde

viky

Acum 9 ani

este cea mai buna solutie ptr acest pui de tigrul,:( ma bucur ca o gandit bine ptr acest pui de tigru,sper sa fie bine acolo unde va pleca, RUSINE SIBIU RUSINE RUSINE
Raspunde

eu

Acum 9 ani

mah ... ce pupati in***tigru` ala ... e un animal gata ... din cauza voastra e plina romania de caini vagabonti, pisici, ciori si altele. ..... oare este mai bine sa fie un copil muscat ??? sau poate chiar voi .... ganditi mai limpede putin .... \"animalelor\"
Raspunde

@ eu

Acum 9 ani

tu, boul Apis, plin de egoism , asa cum te arata si pseudonimul, mai bine te impusca pe tine, scapa omenirea de un idiot!
Raspunde

@2

Acum 9 ani

patetic
Raspunde

curtea de conturi

Acum 9 ani

Cum poate fi donat un bun public? A fost casat?
Raspunde

raluca

Acum 9 ani

ce frumoasa e poza de la acest articol...asta cand inca erau in viata cei doi tigrii....pacat ca cei care au organizat aceasta \"operatiune de salvare\" s-au gandit cum sa omoare tigrul nu cum sa-l salveze
Raspunde

Multi

Acum 9 ani

Erau foarte multi tigri la zoo din Sibiu. Cum de acum ramasesera doar doi?
Raspunde

pentru 2

Acum 9 ani

care-i de fapt faza?
Raspunde

DAN

Acum 9 ani

Noroc cu intimplarea aceasta nefericita ca ati umplut si voi ziarul.Nu cred ca merita atita atentie.O intrebare:organizatia asta de care vorbiti a fost prezenta intre cei care incercau sa faca fata acestei situatii.Sau ei apar doar in situatia in care vorbim despre niste inocente animale nepericuloase ?Nu este cazul sa se pronunte din auzite sau dupa relatari neverificate.In fond este vorba despre un ANIMAL SALBATIC.care odata scapat de la ZOO,devine periculos.Bine ca nu a ranit pe nimeni!
Raspunde

Cineva.

Acum 9 ani

Cum -)@-\"!?)/&£ \"si-a pierdut viata\" ca a fost omorat de niste &£@:(\",!) sa ii ia dracu si cu toate regulile tampite din tara asta de ... Numa la noi si in china mai auzi de asa ceva. Linie dreapta la ekg sa aiba cei care au omorat tigroaica si au iesiri din astea...
Raspunde

Roxana

Acum 9 ani

CUM SE POATE ASA CEVA..nu sa mai vazut pana acum..sa omari un bit animal si sa nu fii aspru pedespsit:((este rusinas:(..ACUM fiul tigroaicie plange dupa mama da...este rusinas..numai la noi in tara asta de****de poate intampla asa ceva...sunteti niste criminali:((nu mai am ce comenta:(...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus