Primăria Sibiu intenționează să să ia legătura cu fundaţiile specializate pentru a găsi un parc protejat în Europa pentru fiul tigroaicei care şi-a pierdut viaţa ieri.
„Vom încerca să găsim companie şi un mediu adecvat pentru tigrul rămas, în vârstă de 6 ani, care dacă ar rămâne în Grădina Zoologică Sibiu ar resimţi lipsa mamei”, declară Mirela Gligore, Sef Serviciu de Presă și Comunicare în cadrul primăriei.
Conform unui comunicat de presă, evenimentele zilei de ieri au decurs astfel: În data de 13 decembrie, în jurul orei 9, un îngrijitor al Grădinii Zoologice Sibiu a intrat în adăpostul celor doi tigri pentru a face curăţenie. Dintr-o eroare umană, acesta a omis să pună zăvorul la uşa amplasamentului exterior, uşa rămânând deschisă. Astfel, tigrul a avut posibilitatea să iasă din adăpostul său.
Îngrijitorul a încercat să înapoieze animalul în ţarcul său, dar nu a reuşit. Între timp conducerea Grădinii Zoologice a anunţat Poliţia Locală, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Asociaţia Vânătorilor.
S-au format două echipe de căutare, fiecare dintre acestea având în componenţă un reprezentant al Grădinii Zoologice, un medic şi un vânător. Tigrul a rămas în zona Pădurii Dumbrava, pendulând între Grădina Zoologică şi Muzeul Satului. Animalul a fost apoi reperat în zona Calea Poplăcii, unde cele două echipe de căutare s-au întâlnit. Medicul veterinar şi unul dintre vânători s-au apropiat de tigru. Vânătorul a tras primul cu puşca cu tranchilizant, dar nu a nimerit. Medicul veterinar a făcut cea de-a doua încercare şi a nimerit animalul cu săgeata cu tranchilizant. Substanţele folosite ca sedant au fost Zoletil şi Ketaminol.
“În momentul în care săgeata cu tranchilizant l-a nimerit, tigrul a sărit să atace medicul veterinar. De aceea, din păcate, a fost necesară împuşcarea tigrului pentru a salva astfel viaţa medicului veterinar. În momentul în care s-a încercat sedarea tigrului precum şi în momentul împuşcăturii erau prezenţi în apropierea medicului veterinar un angajat de la Zoo, vânătorul, un reprezentant IPJ şi un angajat al Primăriei Cisnădie”, se arată în respectivul comunicat.
Corpul tigrului a fost necropsiat şi urmează să fie donat Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie şi Geologie.
Grădina Zoologică Sibiu va alcătui un plan etapizat pentru a spori siguranţa în cadrul Grădinii şi pentru a crea premisa unei mai bune gestionări a situaţiilor de acest tip.
Pentru stabilirea responsabilităţii, se va constitui la nivelul municipalităţii o comisie care va parcurge etapele prevăzute de Codul Muncii în aceste situaţii.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri:
Grădina Zoologică ,
Grădinii Zoologice ,
Primăria Sibiu ,
Codul Muncii ,
Muzeul Satului ,
Grădina Zoologică Sibiu ,
Mirela Gligore ,
Poliția Locală ,
Pădurii Dumbrava ,
Calea Poplăcii ,
Primăriei Cisnădie ,
Grădinii Zoologice Sibiu ,
Asociaţia Vânătorilor ,
Universităţii Babeş ,
Serviciul Arme ,
Substanțe Periculoase ,
Şef Serviciu Agent Guvernament
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Pintilie
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Xxx
Acum 2 ore
Nobody
Acum 3 ore
Claudiu