Marţi,
11.05.2021
Cer Senin
Acum
23°C

O seara magica: Johann Strauss Ensemble, la Sibiu

 

În fața unei săli pline a Casei de cultură a sindicatelor din Sibiu, dirijorul Russell McGregor, în fruntea orchestrei vieneze, a produs ceea ce era garantat: o seară de vis, o muzică înălțătoare, un umor fin și larg apreciat.

Mai bine de 700 de sibieni au intrat în seara de sâmbătă a săptămânii trecute în Casa de cultură a sindicatelor pentru (re)întâlnirea cu orchestra Johann Strauss Ensemble. Muzicienii vienezi s-au aflat pentru a șasea oară în fosta Capitală culturală europeană, după o absență de un an. ”În mod clar, ne-ați lipsit, ne-a lipsit orașul. Plimbarea făcută prin oraș, prin Târgul de Crăciun din centru... ceva minunat”, a rostit Russell McGregor în fața publicului sibian. Al cărui orgoliu l-a și gâdilat puțin în comparația cu publicul din Timișoara. ”Aici e mult mai bine, nu?”, s-a adresat Russel McGregor colegilor din orchestră.

Aproape de public. Aproape de orchestră

Cei de la Johann Strauss Ensemble nu au dorit ca în sală luminile să fie stinse. Dirijorul orchestrei a fost în permanent dialog cu publicul, așa că dorea să ”îl vadă la față”. Să îi observe, de exemplu, încântarea atunci când, surprinzător, din viorile orchestrei vineze au început să se înalțe acordurile colindei ”O, ce veste minunată!”. Sau să vadă mâna ridicată a persoanei din sală care își serbează ziua de naștere, pentru a-i oferi un cadou. Sau, pur și simplu, pentru a vedea unde sunt toți ”picii din sală”, cărora, în buna tradiție, să le oferă câte o bomboană de ciocolată din celebra serie ”Mozart”.

O vioară pentru Mihai Tarcea

Cu sprijinul Fundației Con-A, lui Mihai Tarcea, elev în clasa a XI-A la Liceul de Artă, i-a fost oferită o vioară, în semn de apreciere pentru strădania cu succes depusă în a-și cultiva talentul. Mihai Tarcea este unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști din Sibiu. Sufletul îi este aproape de muzica populară, Mihai fiind deja o prezență firească în turneele internaționale alături de Cindrelul Junii sau Jidvei.

De la Strauss la Strauss fiul

Alături de Johann Strauss Ensemble, pe scena sibiană a urcat în câteva rânduri și soprana Romana Beutel, o prezență constantă în spectacolele de la Palatul Schönbrunn, din capitala Austriei. Iar repertoriul orchestrei a ”valsat” între Strauss tatăl și Strauss fiul, oprind-se, însă, și la Mozart, Karl Komzak sau Carl Michael Zicher.

La final, cei de la Johann Strauss Ensemble au fost chemați de patru ori la bis, ultima piesă fiind interpretată în aplauzele publicului ridicat în picioare.

Spectacolul Johann Strauss Ensemble la Sibiu, în acest an, a fost posibil cu sprijinul Fundației Con-A și a sponsorilor Romgaz, Ibis, Compa, Hora, Plastic Pro și Tango Grill. Concertul a fost un eveniment organizat de ziarul Turnul Sfatului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Teodorescu Gabriela

Acum 9 ani

Intradevar a fost o seara minunata! Ne-am obisnuit deja cu acest concert special ca facand parte din pregatirile ce preced Craciunul . Ii asteptam sa vina si la anul sa ne bucuram impreuna de farmecul muzicii lui Strauss si nu numai. Multumiri de asemenea acelor care au contribuit la realizarea acestui spectacol. Felicitari Turnul Sfatului! Sarbatori fericite!
Raspunde

Angela

Acum 9 ani

Cei de la Johann Strauss Ensamble au fost prezenti pe 15 dec. 2011 si la Medias. A fost o seara MINUNATA! Multumim Transgaz! Felicitari artistilor! Sarbatori Fericite tuturor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus