Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

18 participanti la World Snowboard Day

Tineri practicanţi ai sporturilor de iarnă au participat duminică, în resortul de schi şi snowboard Arena Platoş, la primul eveniment al sezonului, World Snowboard Day. Ziua internațională a snowboardului a fost sărbătorită în peste 110 resorturi, din 31 de țări. „Din păcate nu am avut condițiile pe care ni le-am dorit. Vremea nu a fost deloc generoasă cu noi în ultimele săptămâni dar am reușit să producem suficientă zăpadă pentru a acoperi pârtia în condiții bune pentru desfășurarea unui concurs. Numărul concurenților și satisfacția pe care ei au avut-o ne îndreptățește să credem că World Snowboard Day la Arena Platoș a fost un succes”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competiției.

           Pe lângă concurenții din județul Sibiu, la Arena Platoș au sosit snowboarderi din București, Constanța, Cluj, Miercurea Ciuc și chiar Baia Mare. Concursul de freestyle a început cu o sesiune de antrenamente, urmată de sesiunea de calificări. Sportivii care au trecut cu bine peste primele „focuri” ale competiției s-au calificat în finală. Snowboarderii au fost împărțiți în două categorii de vârstă. La categoria peste 18 ani, câștigătorii au fost:

  • Locul I: Kinda Geza
  • Locul II: Vladimir Brezovski
  • Locul III: Mircea Lungu & Ilie Stupar

La categoria copii câștigatori au fost desemnați:

  • Locul I: Mihnea Groșeanu
  • Locul II: Radu Stolz & Santiago Freinademetz

World Snowboard Day la Arena Platoș s-a încheiat cu vizionarea unui documentar despre snowboard, „Sleeping Giants”, în noul apres-schi al resortului.

La începutul lunii ianuarie, între 6 și 8 ianuarie, Arena Platoș va găzdui concursul internațional de snowboard Transilvania Rookie Fest. Concursul se adrezează tinerilor sub 18 ani și face parte din World Rookie Tour, competiție ce se desfășoară în mai multe țări printre care Italia, Franța, Canada, Cehia, Chile sau Australia. Transilvania Rookie Fest este prima etapă din această competiție internațională. Înscrierile în concurs sunt deschise oricăror tineri snowboarderi care au aprobarea părinților și se fac prin email, la adresa [email protected].

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

Gicu

Acum 12 ani

Stie cineva cand se da drumul la partii? O sa fie ceva de mancare p-acolo (in afara de pensiunile din jur)?
Raspunde

Bogdan Brylynski

Acum 12 ani

Prima partie va fi deschisa miercuri. Sezonul acesta mancarea va fi asigurata de Buonavista, vor avea un cort cu produse de caterng
Raspunde

pt Bogdan B.

Acum 12 ani

resort = statiune, in lb romana
Raspunde

tot pt. Bogdan B.

Acum 12 ani

resort = arc, in lb romana
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus