Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Infractiuni de sezon: comertul ilicit cu petarde si artificii

În cursul zilei de ieri, lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au depistat un tânăr, în vârstă de 19 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, în timp ce încerca să comercializeze de acasă, articole pirotehnice (petarde). 

În urma verificărilor, au fost găsite şi confiscate 8.580 bucăţi petarde, şi 50 bucăţi artificii.
 
Tot ieri, lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu, au depistat în staţia C.F.R. Sibiu, un bărbat care deţinea materiale şi produse pirotehnice, cu intenţia de a le comercializa pe raza municipiului, fără a deţine autorizaţie legală în acest sens.
 
În urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Sebeş Alba, judetul Alba, cu antecedente penale, deţinea fără forme legale, 4.500 bucăţi pocnitori.
 
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a achiziţionat materialele pirotehnice de la o persoană necunoscută într-o piaţă din municipiul Sebeş Alba, judeţul Alba, fără a putea prezenta acte de provenienţă a produselor deţinute sau autorizaţie legală de comercializare emisă de autorităţile competente.
 
Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice respectiv nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de art.37 alin.3 din Legea 126/1995-R, art.280 Cod Penal, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.
 
foto Mediafax.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 9 ani

Sa stea politia seara pe Balcescu si cetatii, sa ii prinda ca deja au inceput sa bubuie cu petarde!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus