Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Investitiile publice ale lui 2012: Calea Poplacii, Calea Turnisorului, viaductul de la Gara Mica

Peste 100 de milioane de lei vor fi alocate din bugetul municipiului Sibiu pe 2012 pentru investiţii, în special în infrastructura rutieră. Primăria municipiului Sibiu a anunţat astăzi şi care vor fi principalele lucrări demarate la anul.
“Vom continua lucrările începute în 2011, dar vom începe lucrări noi de foarte mare amploare pe Calea Poplăcii, Calea Turnişorului, viaductul Gara Mică şi vom demara o serie de lucrări pe străzi din cartiere. Toate aceste investiţii însumează aproape 105 milioane de lei, la care se adaugă reparaţii semnificative la străzi în valoare de 39 de milioane de lei,” a anunţat primarul Klaus Johannis în conferinţa de presă.

30 de milioane de lei din împrumutul de la BERD

În anul 2012 tragerile din împrumutul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare vor fi utilizate pentru a finanţa noi investiţii pe străzile din cartierele sibiene. Valoarea totală a acestora a fost evaluată la 54,1 milioane lei, pentru 2012 alocaţia bugetară fiind de 29,1 de milioane lei. În 2012 vor intra în reabilitare străzile Calea Poplăcii, Calea Guşteriţei, Calea Cisnădiei, Reşiţa, Maşiniştilor, T. Arghezi, Dobrogei, Gh. Şoima, Topârceanu, Gheorghe Asachi, strada Măgheranului, strada Teilor şi Strungului.

Viaductul de la Gara Mică va fi închis complet

Aproximativ un an vor dura lucrările de modernizare a viaductului de la Gara Mică, apreciază reprezentanţii Primăriei Sibiu. În toată această perioadă, circulaţia va fi închisă pe pod. "Sibienii care vin dinspre Calea Mediaşului vor putea folosi centura. Cred că aceasta are suficiente alte puncte de descărcare în traficul din oraş. Nu cred că va fi, prin urmare, o problemă închiderea traficului pe viaduct", a mai declarat Johannis.

 
Lucrări din banii europeno

În 2012 se vor continua şi vor fi demarate noi proiecte finanţate prin fonduri structurale în valoare de 21,4 milioane de lei, contractele de finanţare pentru acestea fiind semnate în 2011: Sibiu Baroc Update (851.525 lei), extinderea şi modernizarea Şcolii nr. 18 (5.319.000 lei), centrul de recuperare şi reabilitare pentru copii cu handicap de pe Aleea Streiu (1.943.512 lei), modernizarea străzii Turnului şi Târgu Peştelui (6.524.000 lei), modernizarea străzii Faurului (1.784.000 lei), modernizarea străzii 9 Mai (3.250.000 lei) şi modernizarea străzii Ocnei (1.740.000 lei).

Lucrări în continuare

O sumă foarte importantă este alocată pentru continuarea amenajării reţelelor şi drumurilor în Cartierul Tineretului: 12,1 milioane de lei.

Amenajarea Zonei Industriale Vest va continua şi în 2012, suma alocată pentru aceasta fiind de 905.000 lei. Pentru cele şase pachete de străzi şi un pod finanţate din împrumutul BERD şi pe care s-a lucrat în 2011, a fost prevăzută suma totală de 10,7 milioane de lei pentru a le finaliza. Din bugetul local a fost prevăzută pentru 2012 suma de 3,5 milioane lei care reprezintă TVA-ul aferent sumelor totale ale acestor contracte.

Vor fi continuate lucrările de reabilitare a Căii Turnişorului, lucrări care au fost evaluate în 2012 la aproximativ 2 milioane de lei. Şi pe strada Viitorului va continua investiţia, pentru aceasta fiind prevăzuţi 1,2 milioane de lei.

Au fost prevăzute fonduri de peste 2,7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor şi a proiectărilor pentru imobilele situate în Piaţa Mică nr. 25 şi Piaţa Mică nr. 22, corpurile  A, B şi D.

Sursa: Primăria Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

ieeeeeeeeeeeeeeeeei

Acum 12 ani

In sfarsit Calea Poplacii! Multumim D-le Primar, veti fi votat intotdeauna cu peste 80% :D
Raspunde

kiddex

Acum 12 ani

daaaaaaaaaa... Calea Poplaciiiiiiii.... Multam fain !!! Nu ne mai rupem masinile.
Raspunde

costel

Acum 12 ani

In sfarsit Calea Poplacii(drumul de rupt masini) va fi reparat. Stati sa o vedem si pe asta.
Raspunde

Dumitru

Acum 12 ani

In sfarsit si Calea Gusteritei !!! Oare in care trimestru se va da startul?
Raspunde

sibile

Acum 12 ani

Daca ar mai taia din banii alocati festivalului de .......\"teatru\" (numai teatru nu a fost) , si daca ar fi mai atenti cu bugetele pentru diferitele evenimente, s-ar putea asfalta mult mai multe strazi, macar ca in Medias.
Raspunde

Calea Cisnadiei...

Acum 12 ani

ieeeeeeeeeeee in sfarsit si Calea Cisnadiei...ce minune!!!
Raspunde

pt sibile

Acum 12 ani

Mai bine taceai :) De cate ori ajung in Medias blestem alesii locali de acolo. Am ajuns la concluzia ca este un oras al aurolacilor in conditiile in care ai ocazia sa dai peste 4-5 guri de canal iesite sau facute aiurea dupa ureche, la fiecare 10m parcursi pe un drum care tranziteaza orasul. Cat despre \"varianta\" Mediasului... cu chiu cu vai dupa atatia ani de zile au reusit sa faca ceva din ea si nici acuma nu ii functionabila ca tot mai gasesti perimetre in care sa-ti rupi masina. In concluzie: nu mai da exemple demne sa starneasca rasul :)
Raspunde

@ sibile

Acum 12 ani

Mediasul are cea mai jalnica infrastructura...efectiv iti distrugi masina...sa nu mai vorbim de aspectul gri, murdar si dezolant...probabil te plictisesti puternic in perioada asta si te-ai gandit sa scrii si tu un comentariu...in Sibiu s-au facut lucrari de reparatii pe 5 strazi cat s-a turnat in total asfalt in Medias!!!
Raspunde

@7 si 8

Acum 12 ani

asa e, aveti dreptate!
Raspunde

barbarosa

Acum 12 ani

Sa te ia dracu de sas ca ieri seara mi-am rupt scutul de la masina intr-o gropa din fata facultatii de medicina, linga Urgente!!! Am sa va dau in judecata, rahatilor!
Raspunde

Barbaneagra

Acum 12 ani

\"10. barbarosa (IP 188.24.222.132) Sa te ia dracu de sas ca ieri seara mi-am rupt scutul de la masina intr-o gropa din fata facultatii de medicina, linga Urgente!!! Am sa va dau in judecata, rahatilor! (09:57:24)\" Stai rau cu judecata, bade !
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

no, barbarosa, te-ai crezut la formula 1 si i-ai dat gaz mult, crezand ca ajungi mai departe? ti-e ciuda ca ai intrat in groapa? care e limita de viteza acolo?? groapa nu poate fi ocolita? scrie in codul rutier sa ocoloesti obstacolele, nu sa te bagi ca vitelu in ele!! dar nu-i nimic, pentru ca ma doare in upla de tine si masina ta!!
Raspunde

STRAZI

Acum 12 ani

G Ureche apare pe lista de investitii de vreo 3 ani. e o strada de aprox. 100 m lungime, de pamant, singura strada de pamant din cartier. se aloca in fiecare an cate 30.000 lei pentru diverse SF, DDE, PT, etc. E frustrant - valoarea investitiei este de 650.000 lei in estimarile Primariei si probabil cu 100.000 euro s-ar putea face fara probleme. Nu inteleg judecata celor din primarie, a celor care intocmesc listele de investitii. De ex. la ce se vor folosi cei 9.100 lei alocati pentru acest an?
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

dar pe str. bahluiului dl. primar&friends nu s-a \"impiedicat\" niciodata?! pacat!
Raspunde

clara

Acum 12 ani

str Gladiolelor pe cand domnule primar????
Raspunde

@barbarosa

Acum 12 ani

cat se poate de sec
Raspunde

un sas cu veriga-n nas

Acum 12 ani

Sasule cand termini pe calea poplacii intra puitn si prin piata din valea aurie....asa intr-o doara
Raspunde

locuitor str Teilor

Acum 12 ani

aceasta str este foarte lunga plina de gropi si praf iar locutori din zona abia asteapta asfaltarea .DACA ACEST AN 2012 VA FI CU ASFALT URAM EDILULUI SEF SANATATE MULTA SI UN NOU MANDAT
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus