Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Coreea de Nord ii ameninta pe ”fratii” din Sud: O sa platiti!

 

Phenianul a îndepărtat vineri orice posibilitate de a discuta cu Guvernul actual al Coreei de Sud, la o zi după instalarea lui Kim Jong-un la conducerea Coreei de Nord, care-i succede tatălui său Kim Jong-il, mort pe 17 decembrie, anunţă agenţia oficială KCNA, relatează AFP, citat de gândul.info. "Aşa cum am spus, refuzăm în continuare să avem legături cu trădătorul Lee Myung-Bak şi grupul său", a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială nord-coreeană.
De asemenea, Phenianul a promis vineri regimului de la Seul că îl va face să plătească pentru "păcatele" comise la moartea liderului Coreei de Nord Kim Jong-il, au anunţat agenţia oficială KCNA şi televiziunea de stat, citate de AFP. "Îl vom face să plătească până la capăt pe trădătorul Lee Myung-bak şi pe clica sa, pentru păcatele de neiertat, pentru eternitate, pe care le-a comis cu ocazia funeraliilor naţionale" ale lui Kim Jong-il, a anunţat presa nord-coreană. Însă regimul nu a precizat în ce constau aceste represalii.
La televiziune, aceste declaraţii au fost repetate timp de zece minute de către prezentator, în timp ce o banderolă cu aceleaşi cuvinte era afişată în partea de jos a ecranului. Coreea de Nord reproşează Seulului că a interzis vizitele la Phenian în vederea prezentării de condoleanţe. Doar două delegaţii sud-coreene au fost autorizate de cealaltă parte a frontierei, înainte de funeraliile lui Kim Jong-il, pentru a prezenta un omagiu liderului defunct.
Cele două delegaţii erau conduse de văduva fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, care a organizat împreună cu Kim Jong-il primul summit intercoreean din istorie, în 2000, şi de către preşedinta grupului Hyundai. Phenianul mai reproşează Seulului lansarea de manifeste de către activişti, îndemnând la insurecţie împotriva dinastiei Kim. Aceste manifeste au fost trimise în ziua funeraliilor, cu baloane lansate spre Coreea de Nord.
Între timp, însă, din dorinţa de a linişti situaţia care devine explozivă în zonă, SUA trimit un emisar care să discute despre securitatea din Asia de Est. În perioada 3-7 ianuarie secretarul adjunct Kurt Campbell va avea întâlniri cu oficiali de la Beijing, Tokio şi Seul pentru a analiza noul context politic. Joi, şefii armatelor din Statelor Unite şi Coreea de Sud au discutat la telefon preţ de 20 de minute despre probleme din Peninsula Coreeană. "Cele două părţi au căzut de acord că pacea si stabilitatea în peninsulă sunt o prioritate şi au stabilit o cooperare strânsă în săptămânile şi lunile care vin", se mai precizează într-o declaraţie a Pentagonului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus