Ingrediente:
- 700 g pulpa vită sau viţel
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 4 cepe
- 2 linguri bulion sau 250 g suc de roşii
- 1 l borş de casa sau borş la plic
- vegeta
- verdeţuri pătrunjel, mărar, leuştean, cimbru -
smântână preferenţial
Preparare:
Tăiem carnea cuburi şi o punem la fiert ăn 4 l apă rece. Când se formează spuma o strângem cu o spumiera şi lăsăm să fiarba carnea în continuare. Pe la jumătatea fierberii adăugăm legumele tăiate, acoperim cu un capac şi lăsam să fiarbă.
După ce legumele şi carnea sunt aproape fierte adăugăm bulionul sau sucul de roşii, asezonăm cu sare sau vegeta şi mai lăsam până începe să clocotească, atunci adăugăm şi borşul şi mai lăsăm pe foc 5 minute după ce ciorba începe să fiarbă.
Tăiem pătrunjelul şi leuşteanul mărunt şile adăuăam ăn ciorbă împreună cu cimbrul daca doriti şi cu puţin mărar. Acoperim oala pretţ de 5 minute că să se îmbine aromele, apoi se serveşte. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 197


Ultimele comentarii
Acum 16 minute
Alex
Acum 29 minute
Emil
Acum 1 oră
Stropinel
Acum 1 oră
Decat asa, mai bine NU!!
Acum 1 oră
Mioara