Duminică,
24.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Mexicanii au construit cel mai mare pod suspendat din lume

În vestul Mexicului a fost inaugurat joi cel mai mare pod suspendat din lume, El Puente Baluarte, pe automagistrala care leagă statele Durango şi Sinaloa. La ceremonie a fost prezent şi preşedintele ţării Felipe Calderon, conform publicaţiei El Sol de Sinaloa, preluată de media internaţionale.


Megapodul, cu lungimea de 1124 metri şi lăţimea de aproximativ 20 de metri, trece peste defileul numit 'Coloana diavolului', fiind amplasat la o înălţime de peste 402 metri. Podul are patru benzi, câte două în fiecare direcţie.

La ceremonia inaugurării megaproiectului, preşedintele Felipe Calderon a spus că podul a fost deja recunoscut ca fiind cea mai mare construcţie de acest gen din lume de către experţi ai Guinness World Records.

Investiţia totală în construcţia acestuia se ridică la 2,180 miliarde de pesos (161,5 milioane de dolari), fiind cea mai mare investiţie într-un proiect de infrastructură rutieră din istoria Mexicului, după cum a recunoscut ministrul transporturilor Dionisio Jacome Perez. Construcţia acestuia a început în februarie 2008.

În discursul său rostit la ceremonie, Calderon a ţinut să evidenţieze că, în cei cinci ani de când este preşedinte, în diverse proiecte de infrastructură din Mexic s-au făcut mai multe investiţii publice şi private decât sub oricare alt preşedinte până la el.

Comentarii

1 comentarii

oare

Acum 9 ani

La astia se fura ca si pa la noi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus