Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Intoarcerea acasa

Ce înseamnă acasă ? Spre deosebire de părerile comune, astăzi, „acasă” a început să însemne lucruri tot mai diferite! Lumea tot mai complexă care a fost construită, parțial intenționat, parțial fără intenție, a dus la o incredibilă diversitate de situații de viață și la anularea multor cutume tradiționale…

Se vorbește tot mai rar despre faptul că galopul societăților emergente din al doilea război mondial a avut ca principal rezultat o răsturnare a valorilor în majoritatea regiunilor lumii, pentru că noii „stăpâni” rezultați au încercat să-și impună propriile valori (sau tentativele de noi valorizări) tuturor celorlalți! S-ar putea analiza pe rând toți „sateliții” SUA, ai URSS, dar mult mai interesantă este evoluția lor după 1991, când relativul echilibru dintre aceștia doi s-a destabilizat: în această perioadă începe trezirea unor foști sateliți – Germania, Japonia, India, Brazilia, Polonia, Turcia –, dar și scufundarea altora: Grecia, Italia, Portugalia, Mexic, Afganistan, Siria etc. Trebuie spus, tocmai în acest context, că majoritatea țărilor musulmane încep, în aceeași perioadă, să construiască politica lui „Acasă” = Oriunde se poate impune legea coranică… Culmea că această aberație inumană, de tip societate prădătoare antic-asiatică, este și un rezultat al ideologiei „progresist-umaniste” dezvoltate de stânga „lumii întâia” în spirit iluminist, săpându-și propria groapă „civilizatorie”!

Sub impulsuri stupide, construite de filosofii apatrizi cărora le convenea să vagabondeze prin lumea „tot mai liberă”, dar și mai uniformă și lipsită de credință, aceste viziuni au fost transformate în argumente de tip politic, spre a „desființa granițele constrângătoare”, spre a „globaliza economia” și a „lăsa liber capitalul bancar” să ducă fericirea în orice colț al globului… De parcă fericirea este exclusiv legată de succesul globalizării… Am și probat toată această minciună, în România ultimilor ani – îndatorarea națională, la FMI și alte „organe” de finanțare, a ajuns în 15 ani la 150 miliarde dolari / marile investiții gen Nokia au plecat bine-mersi în alte părți/ bogățiile naturale sunt amanetate sau chiar cumpărate cu hectarul / populația a fost împinsă să devină simplu-consumatoare – prin corupție și orice alte mijloace favorabile cozilor de topor, azi importăm 75% din hrană, 90% din medicamente, și probabil tot 90% din cultura de consum – idei, ticuri la modă, filme, muzică, mass-media etc.

Din toate aceste cauze trebuie discutată noțiunea de acasă, mai ales că relațiile părinți-educatori-profesori și copii-tineri au devenit tot mai deformate, cu rezultate tot mai slabe, confirmând criza generală de comunicare! Probabil că multor tineri, după ce termină prima parte a școlii, li se pare normal să plece pentru continuarea studiilor în alte țări – unde să poată spune, în scurt timp, că e acasă pentru ei… Aceștia sunt cei căzuți pradă sistemului „progresist-stângist” prin care câștigătorii războaielor militare, comerciale și culturale își recrutează „sclavii fericiți”! Dacă priviți mai cu atenție atributele războaielor de mai sus, puteți observa că lipsește unul – războiul religios… L-am lăsat special la urmă pentru că acesta, în lumea de azi, este un complex format din toate celelalte – vedeți insurecția islamistă generală! Când motivul este religios și determinantele sunt economice devine periculos; dar manipularea unor mase de oameni ținuți în întuneric cultural este vechea specialitate a celor fără nici un scrupul moral-politic…

Așa că oamenii trebuie învățați, de la vârsta fragedă, că există un ACASĂ în țara strămoșilor lor, în comunitatea părinților și bunicilor lor (chiar dacă temporar aceștia au fugit de răspunderea ridicării patriei și neamului…), că acel ACASĂ din sufletul și credința ta – care vin de la strămoși – este cel mai primitor și mai curat din lume! Ca să nu devii un român de nicăieri, un european de nicăieri sau un american de nicăieri, cum bine spunea Octavian Paler. 

După cum s-a dovedit de sute de ani, românii n-au mai reușit să-și construiască un ACASĂ nicăieri, nici în Statele Unite, nici în Europa de Vest, deși sunt acolo cu milioanele… Există unele neamuri care își amenajează binișor orice spațiu de imigrație, după care chiar teoretizează avantajele lipsirii de PATRIE! Cred că românii n-au această versatilitate, se pierd în afara patriei (vedeți nu mai departe de românii din Câmpia Tisei sau din Bantul sârbesc, atât de aproape de țara-mumă …), așa că le putem spune simplu, fără nici o înflăcărare – luați în considerare întoarcerea acasă!

Notă: Din cauza unei erori de corectură, în ediția trecută a Turnul Sfatului la articolul ”De când ni se trage…” semnat de arh. Dorin Boilă a apărut greșit ”domnitorul luminat Carol I (un iluminist stângist!)” în loc de ” domnitorul luminat Carol I (nu iluminist stângist!)”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Odin

Acum 10 ani

Tara stramosilor lor ce le ofera acestor tineri? Parinti si bunici (care mai au) sunt prea preocupati sa fuga de responsabilitate, sa se inghesuie la cozi si sa se omoare prin supermarketuri pentru bormasini, sa se bata pe sarmale la diverse manifestori cu pronuntat caracter mistic/religios si politic, sa sparga seminte la telenovele si 0tv. Adevarul e ca toti se pierd pentru ca tara, stramosi, educatia (per general) sau b.o.r. nu le ofera nici macar sentimentul de identitate romanesc. De ce sa se reintoarca acasa cand acasa nu exista?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus