Ingrediente:
-6 pulpe superioare de pui
-2 portocale dulci şi zemoase
-o legatură de mentă verde
-2 crenguşe de rozmarin proaspăt
-cimbru proaspăt (ideal este sortimentul cu frunze ovale, thym citron, deoarece are o aroma puternică de citrice, floral-fructată, care susţine combinaţia de arome)
-o lingură de oţet balsamic
-ulei de măsline
-o lingura de boabe de piper multicolor (stimuleaza efectul cromatic de sarbatoare)
-2 linguri de miere
- sare
-piper de Cayenne
-cateva seminţe de anason
-un căţel de usturoi
Spalati si scurgeti bine pulpele de pui. Începeti prin a stoarce o portocală într-un vas. Adăugaţi 2 linguri de ulei de măsline si o lingură cu vârf de miere. Presăraţi puţin ardei iute tocat. Măcinaţi o lingură de boabe de piper multicolor şi un sfert de linguriţă de seminţe de anason în mojar. Adaugaţi-le în marinată.
Rupeţi câteva frunze de rozmarin şi adăugaţi-le şi pe ele. Presăraţi un vârf de cuţit de piper Cayenne. Măcinaţi un căţel de usturoi şi amestecaţi-l cu celelalte arome.
Adaugaţi o lingură de oţet balsamic şi câteva crenguţe de cimbru citron. Tocatţ jumătate de legătura de mentă verde (doar frunzele, să fie cam 3 linguri de mentă tocată), puneţi şi puţină sare. Amestecaţi bine marinata.
Ungeţi un vas termorezistent cu foarte puţin ulei, asezaţi pulpele şi apoi turnaţi marinata. Adăugaţi şi o ceşcuţă de apă, sosul trebuie să acopere 3/4 din grosimea pulpelor. Şi ultimul secret, răzuiţi putină coajă de portocală direct peste pulpe (doar partea colorata, nu şi cea albă pentru că este amară). Acoperiţi cu o folie şi daţi la frigider timp de câteva ore -3-4.
Se încinge cuptorul la 180 de grade şi apoi introduceţi vasul în cuptor, acoperit cu folie de aluminiu, timp de 45-60 de minute.
Între timp, stoarceţi şi cealaltă portocală şi amestecaţi sucul cu o lingură mare de miere. Acesta este secretul pentru a obţine o crustă rumenită, lucioasă, dulce-picantă.
Scoateţi folia, ungeţi pulpele de pui cu acest suc. Repetaţi operaţiunea de încă 3 ori, până se termină sucul, alternând stropirea cu suc şi cu sosul picant din tavă.
Este gata cam în 30 de minute, când s-au rumenit frumos pulpele. Înainte de servire, decoraţi cu felii proaspete de portocală. Adăugaţi şi câteva frunze întregi de mentă, pentru a înviora platoul. Se serveşte cald, cu orez şi legume la aburi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 414


Ultimele comentarii
Acum 16 minute
Alex
Acum 28 minute
Emil
Acum 1 oră
Stropinel
Acum 1 oră
Decat asa, mai bine NU!!
Acum 1 oră
Mioara