Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Studentii de la Inginerie au laborator ultramodern, de 70.000 de lei

Conducerea Facultății de Inginerie, cea de Universității ”Lucian Blaga” și reprezentanții companiei Marquardt au inaugurat astăzi noul Laborator de Microcontrollere de care se vor folosi sute de studenți. Dotat după cele mai noi standarde în domeniu, laboratorul va deveni un punct de lansare în carieră pentru viitorii ingineri sibieni. ”Avem un grad de absorbție pe piața muncii de peste 60 la sută”, a spus decanul Ioan Bondrea.

Noul laborator este dotat cu mobilier nou, un videoproiector, nouă calculatoare, zece osciloscoape și zece kit-uri de microcontrollere. Iar de această investiție vor beneficia studenții de la specializările Electronică, Electromecanică și Calculatoare. ”Unul dintre cele mai puternice parteneriate ale Facultății de Inginerie este cel cu Marquardt. În spatele unui bun parteneriat stau nu doar cuvintele frumoase ci și faptele. Mulțumesc Marquardt pentru acest laborator în numele studenților și profesorilor noștri și vă dau asigurări tuturor că aceste parteneriate vor continua și vor crește”, a declarat Ioan Bondrea, decanul facultății de Inginerie.

Conform ULBS, valoarea investiției în noul laborator se ridică la aproximativ 70.000 de lei. ”Vrem să asigurăm absolvenților noștri competențe profesionale și aptitudinile practice necesare. Dacă staff-ul academic asigură cunoștiințele teoretice, pentru cele practice este nevoie de astfel de parteneriate, precum cel cu Marquardt și laboratoare precum cel inaugurat astăzi”, a declarat și Constantin Oprean, rectorul ULBS.

De partea cealaltă, reprezentanții companiei germane spun că nu sunt nici la ultima investiție de acest gen, în Sibiu. ”Vrem să arătăm comunității că suntem interesați să rămânem la Sibiu cât mai mult timp. Sperăm ca tot mai mulți absolvenți ai Facultății de Inginerie să-și înceapă cariera la Marquardt”, a declarat și Jürgen Schmidt, director general al companiei. De altfel, dintre cei aproximativ 400 de angajați cu studii superioare ai Marquardt de la Sibiu, în jur de 200 sunt absolvenți ai Facultății de Inginerie ”Hermann Oberth”. Decanul Ioan Bondrea a mai dezvăluit cu această ocazie că în urmă cu câțiva ani a avut întâlniri cu conducerea companiei Marquardt chiar în Germania, înainte de sosirea acesteia la Sibiu. ”Avem un grad de absorbție de peste 60 la sută pe piața muncii. Orice companie nouă vine în Sibiu, în zona industrială, trece mai întâi pe la primărie, apoi pe la noi. Nu poți să înființezi o companie fără foarța de muncă”, a concluzionat Ioan Bondrea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

ion

Acum 10 ani

deci un fel de scoala profesionala ptr Marquardt? \"Avem un grad de absorbție pe piața muncii de peste 60 la sută\", ptr inginerie e cam slabutz!
Raspunde

STUDENT

Acum 10 ani

nu uita ca aceasta companie Marquardt este relativ \"noua\" in industria sibiana, adica nu de foarte mult timp si-au deschis filiala in acest oras, iar faptul ca au ales Sibiul, spune ceva...un investitor strain cand doreste sa deschida o noua filiala, prima data trece pe la primarie pentru a afla care sunt facilitatile, daca merita sau nu, si mai ales, il intereseaza resursa umana, deci trece si pe la Inginerie. De ce? Evident, in cazul companiei Marquardt, care are acelasi obiect de activitate ca si Continental, cauta oameni care au cunostiinte in domeniul tehnic. Procentul de 60 % nu e mic deloc, sti proverbul\"orice padure are uscaciuni\", adica nu toti studentii absolventi sunt foarte bine pregatiti, asta , in mod sigur ,din cauza lor, pentru ca nu le-au placut\"cartea\". Cine vrea sa invete cu adevarat, nu cred ca in Inginerie nu i s-a acordat sansa, sa fim obiectivi!
Raspunde

@ion

Acum 10 ani

restul merg la alte firme din zona vest :)
Raspunde

Victor

Acum 10 ani

Daca nu iti convin cele 60% de la inginerie, intereseaza-te la alte facultati cara este rata de absorbtie pe piata muncii si aici ma refer strict in domeniu, sa stii ca e foarte mica!
Raspunde

Ion

Acum 10 ani

@2 si 4 Ok, am priceput :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus