Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Profesori invatati cum sa lucreze cu ”creierele modificate”

 

Hall Davidson are o problemă: și-a dorit din tot sufletul să ajungă cosmonaut și n-a reușit asta. S-a făcut în schimb profesor, iar în cele din urmă ”s-a plafonat” la funcția de director al ”Global Learning Initiatives, Discovery Education” (o platformă a Discovery Networks din Statele Unite, care susține profesorii și elevii, să folosească în sălile de curs soluţii digitale de susținere a cursurilor). A jucat însă vineri, la Sibiu, rolul de ”marțian”. A venit să le vorbească profesorilor români despre cum să se folosească de resursele new media în timpul orelor de curs. ”Faptul că elevii de acum au fost crescuți într-o cultură bazată pe media le-a modificat creierul. Aceștia au acum o altă capacitate de concentrare. Sunt atrași de alte lucruri. Lumea în care vor munci și se vor bucura de succes va fi alta. Ca să-i putem educa și pregăti eficient pe elevii noștri pentru seccesele secolului 21, trebuie să stăpânim noi instrumente și noi strategii”, le-a spus profesorul Hall Davidson dascălilor sibieni încă din prezentarea cursului său. Iar aceștia și-au luat notițe. 
Vineri s-a desfășurat la Sibiu o sesiune specială de training a profesorilor din 110 școli din țară, școli selectate pentru proiectul Școala Discovery. Sesiunea a fost organizată de Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu şi Africa), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei din România. Programul își propune să susțină educația științifică în România, încurajând elevii și profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs și să învețe cu ajutorul Discovery Channel. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

PROF.NOSTI SINT DESTEPTI

Acum 12 ani

toti vin sa ne invete cum sa facem educatie in scoli si cum sa-i pregatim pe elevi ptr sec 21 Dar elevi nosti sint crescuti deja in cultura media, le-a modificat creierul acum au o alta perceptie de comunicare nu-i mai putem educa ca odata EI NU MAI CRED IN VALORILE FAMILIEI IN VALORILE CRESTINE IN VALORILE NATIONALE EI CRED in toate timpeniile zilei de azi in scoala unor tanpi precum actualul ministru al educatiei si-a altor redusi ce conduc invatamintul si tara CONTINUIND ASA copii nosti vor ajunge acolo unde doresc uni din afara adica prosti .POPORUL ROMAN ESTE UN POPOR INZESTRAT ,COPII NOSTI SINT DESTEPTI SPER CA NE VOM TREZI CAT MAI IUTE SI VOM TRECE LA VALORILE NOASTE
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Muritorii de foame si avazionistii (dau meditatii pe bani si nu platesc impozite) n-au ce educatie sa ofere. Ar face bine sa infiinteze scoli si licee private, daca se cred dascali de valoare. Da, bancile n-o sa dea credite unor naivi si prapaditi. Dar ar putea sa-si gireze casele. In felul acesta vor fi motivati sa scoata profit din \"educatia de valoare pe care o oferim\".
Raspunde

una

Acum 12 ani

Daca tu, taietor de lemne pricepi ca dai cu securea in stejari numai ca sa-ti faci cald acasa, spune-ne in ce valori crezi? Ce educatie ai primit si unde, ce dascali ai avut, si cum ii vezi in contextul actual (daca mai traiesc unii din ei), cum ii vezi pe romani si neamul romanesc - din care cu onoare - pretinzi tu ca faci parte mai mult decat altii, sau il renegi si te dezici de el! Si daca ai vesti de la elita si de ai de care-s? Fa bine si nu ne da baliverne de genu ordinea mondiala!
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Calitatea educatiei este foarte proasta. Dascalii lucreaza jumatate de norma si primesc salariu pentru norma intreaga. Treaba asta nu este ok.
Raspunde

una

Acum 12 ani

Asa face si guvernul actual, ca si alte guverne, ii intrebi ceva si ei se fac ca ploua! Nu poti generaliza, sunt dascali si profi facuti de guvernu funeriu (nume aluziv)! De calitatea educatiei cine raspunde, musiu, eu sau tu, cine, te intreb? Ai habar cat munceste un dascal onest ca sa fie dascal, spune, ai cea mai mica idee, ai predat vreodata? Stii ce asteptari sunt si ce pretentii, io cred ca esti paralel cu domeniu, apropo, din ce breasla faci parte? Stii ca se fac liste cu protestatarii-dascali, asa cum s-au facut si in 2010, cand tu iti vedeai de bere si tihna din fata semineului (propriu-zis sau nu)? Ce ma deranjeaza e ca oamenii astia au iesit in strada ca sa te scoata pe tine, taietorule, din cinism, asta-i paradoxal!
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Cate ore lucreaza un profesor pe saptamana in Romania? Cate ore lucreaza un profesor in celelalte tari din Europa? Imparte salariul unui profesor la orele lucrate efectiv si vezi cat castiga pe ora. Sunt extremi de bine platiti... Cat se plateste spaga pentru un post de profesor/invatator titular? Eu fac parte din ultima generatie de elevi care-a fost trasa de perciuni si a primit palme peste fata. Tinerii de acum nu mai sunt naivi si nici batuti in cap, deci mai greu de \"cizelat\" de catre profesori incompetenti si escroci. Fac parte din breasla taietorilor de lemne, nu a taietorilor de frunze la caini , cum sunt majoritatea bugetarilor (cu exceptia medicilor, pompierilor, a politiei).
Raspunde

una

Acum 12 ani

Ma bucur pentru tine ca esti atat de patruns de ceea ce spui si nu ai nicio tresarire si sper sa nu apuc ziua deluviului de care tu si breasla ta veti fi responsabili, pt ca atunci bugetarii tai, cei ramas, nu vor mai avea ce sa mai faca, nu zic salveze in Ro.! Poate nu esti atat de cinic cum pari, pana la urma! Basta, am priceput, acum, ma ierti, ma retrag pt. calcule, ca io nu ma pricep decat la segmentul meu si uneori si acolo am indoieli, desi nici io nu mai mi-s la varsta aia!
Raspunde

ptr2,4,6 t. de lemne

Acum 12 ani

cred ca dvoasta le stiti pe toate sinteti un fin cunoscator in toate domeniile dela cultura pina la mancat kakat specialist ce mai, jos palaria ptr atita stiinta, maestru in comentari si articole scrise nimeni ca el doar basescu poate contrazice-l daca poti bunul simt al caracterizeaza
Raspunde

oleriho

Acum 12 ani

Felicitari @ una! nu esti singura. ca tine si de acord cu tine sunt multi romani! Taietorii de lemne au cam defrisat ceva padurici, a venit vremea sa lase drujba din mana. CE ROST are pana la urma atata cinism? Nimic constructiv, nimic valoros, doar o padure de vorbe goale!
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Felicitari UNA! Ca tine sunt 90 % dintre romani. Problema e ca, ceilalti 10 % produc banii si platesc impozitele. Ne vedem dupa 4 (patru luni) cand Statul nu mai are bani.
Raspunde

oleriho

Acum 12 ani

@taietorul de lemne Mai baiatule, te mai lauzi mult CAT DE MULT muncesti?! lasa-te de vorbe goale, ti-am mai zis, esti fara rost
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

@Oleriho Bine draga. Ma las de vorbe goale. Merg sa inchid curcile in cotet.
Raspunde

una

Acum 12 ani

Domnule taietor de lemne, nu inteleg de unde incrancenarea dvs., dk faceti parte din cei 10% inseamna ca puteti taia orice, nu? De ce ne mai pierdem vremea, niciun dascal cu doctorat din ue nu castiga 150-400 de euro/ luna!!! E adevarat ca un dascal in Anglia nu face mai mult de 2300 de lire, adica peste 115 milioane lei vechi si are ziua cam ocupata. Nu poti compara platile cum nu poti compara tarile, prea-s diferite! Dascalii erau mult mai bine pregatiti in Romania ninainte de 90 si asta pt. ca nu se schimba legislatia tot a doua zi si nu era incurajat traseismu\' in niciun domeniu, cu atat mai putin in invatamant...Oricum, cei ca dvs. nu se gandesc la viitor, semn ca nu, numai conteaza ce. Banii dvs. am auzit ca sunt la vasile blaga, la doctor eba, udrea - esuata la monte carlo, la toti mafiotii pdl si mai ales la prietenu dumneavoastra gh. flutur! Dvs. ati incurajat oamenii sa fuga din invatamant si sa mearga in politica, de-aia nu are Romania bani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus