Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Bancnota de doi lei

Mai cu sărbători creștine, mai cu chefuri păgâne, am intrat pe nesimțite în anul electoral 2012…

Și ceea ce de mult era prevăzut și demult plutea în aer, pentru că plutea în sufletele amărâte ale milioanelor de români - tratați cu dispreț de conducătorii lor până în 1990 și mai ales după 1990 – se întâmplă în aceste zile fierbinți, de Bobotează pe stil vechi! Lumea a ieșit în stradă, în piețe, în Piața Universității! Sunt multe lucruri care trimit la manifestarea-maraton din piața dintre Universitate, Arhitectură și Teatrul Național… (pentru că de fapt Piața Universității este cea cu statuile, acum aflată în șantier de parcare subterană, exemplu clasicizat de distrugere a patrimoniului medieval bucureștean, paralel cu dirijarea mafiotă a fondurilor uriașe pentru această lucrare!). Dar sunt mari diferențe față de evenimentele din 1990: acum FSN-ul, moștenitor al PCR, se află de ambele părți ale baricadei – și putere, și opoziție – iar oamenii de bună credință se află prinși între acești șacali… Acum există mult mai multe canale mediatice (atunci TVR ne mințea cum vroia …), dar nu mai puțin manipulatoare; plus canalele internet…
Doar că este o ocazie excelentă de a prezenta, celor care în 1990 erau copii sau adolescenți, adevărurile despre acel an, despre neo-comunism și politicienii vinovați de nenorocita deturnare a cursului politic al țării, tocmai când erau activi giganți politici ca Ion Rațiu, Corneliu Coposu, Anghel Rugină, Emil Ghilezan, Ion Varlaam, Cicerone Ionițoiu, Ghiță Ionescu, Neagu Djuvara. Urmărind toată istoria luptei politice de după 1990, vedem că, de fapt, este istoria manipulării unor mase de oameni aflate mereu cu un pas în urma evenimentelor! Dar din toate astea s-a învățat copios și de către partea bună a baricadei; măcar că acum, spre deosebire de 1990, nu mai sunt în țară sute de mii de oameni activi politic la nivelul de bază…
„Vă rugăm să ne scuzați – Nu producem cât furați!”… Doar una dintre lozincile inteligente afișate în piața unde s-a dat foc și pozei cu T. Băsescu și celei cu V. Ponta. Sloganurile sunt mult mai cuprinzătoare de această dată, asupra calității clasei politice, asupra sistemului mafiot de stat, asupra incoerenței statutului României ca membru al UE față de realitatea vieții a 95% din populație… Sau cum zice altă lozincă: „Domnule jandarm, sunt aici pentru o viață mai bună a copilului tău!”
Acum vedem clar cum vandalizările gen mahalalele arabe ale Parisului sau Londrei sunt realizate la comandă – ca și acelea din timpul mineriadelor și ca în vremea celui mai negru comunism, când forțele de „ordine” protejau infractorii și arestau pe cei nevinovați…
În 2008 au votat cca. 1/3 din totalul electoratului, deci cca. 5,5 milioane – din care cca. 2,2 mil. cu actuala putere și tot atâția contra. Dacă în miezul iernii ies în piețele a zeci de orașe peste 2% din acest număr, este un semnal remarcabil, în condițiile în care toate partidele și-au pierdut credibilitatea, sindicatele dovedesc clar că sunt vândute acestor partide, deci acționează numai la comandă… Se pare că cel mai potrivit simbol pentru această stare de fapt este BANCNOTA DE DOI LEI, făcută pe calculator și scoasă la imprimantă cu acest prilej; aceasta sugerează perfect că avem conducători de doi lei/ administrație de doi lei/ lachei intelectuali de doi lei/ bugete pentru sănătate, învățământ, cultură și patrimoniu tot de doi lei!
Acum este momentul de a proclama adevăratele nevoi ale țării, despre care nu se discută în parlament, în mass-media, aproape nicăieri – adică schimbarea formei de stat, înlăturarea celor care s-au dovedit ineficienți, eliminarea corupției și a corupților din justiție, politică, administrație! Aflăm că la Cluj, zilele trecute, peste 1000 de oameni au scandat „REGELE MIHAI”!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus