Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

3 milioane de euro economisite din fondurile asistatilor

Printr-o serie de comasări ale unor drepturi, modificarea plafoanelor pentru alte drepturi cuvenite persoanelor asistate social în județul Sibiu, Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Sibiu a cheltuit în 2011 cu aproape 3 milioane de euro mai puțin decât în 2010. Statistic, toate ajutoarele sociale oferite prin intermediul Agenției au cunoscut scăderi în indicatori comparativ cu anul precedent. De exemplu, alocația complementară a fost comasată cu cea monoparentală în anul 2011. Dacă în 2010 peste 13000 de persoane luau aceste două alocații, prin comasare numărul lor s-a redus la aproape 7000. Diferența în bani este de peste 5 milioane de lei. Cum plafonul pentru venitul minim garantat s-a modificat în 2011, de acest tip de ajutor au beneficiat doar 2875 de persoane față de peste 4000 în 2010 - economie la buget 1,1 milioane de lei. La fel, o scădere consistentă s-a înregistrat la ajutorul pentru încălzire, unde, la fel, plafonul s-a modificat în anul trecut. Dacă în 2010 primeau acest ajutor 46 de mii de sibieni, în 2011 doar 27 de mii au mai primit ajutorul de încălzire, economia fiind de aproape 7 milioane de euro. Cifrele generale spun că în anul 2010 județul Sibiu înregistra în jur de 140 de mii de asistați social. În 2011, numărul a scăzut la 121.502, de aici și economia de 3 milioane de euro la buget.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

Vasi

Acum 12 ani

Stat bolnav,daca-i reala cifra de 140 de mii de asistati sociali,cam 40% dintre sibieni erau asistati social???......in alta ordine de idei,ar fi interesant de stiut unde ajung cei 3 mil. de euro?.....daca ajung intr-o telegondola spre nicaieri,teren de fotbal in panta,bazin de inot in localitati fara canalizare,mai bine returnatii asistatilor sociali!
Raspunde

siby

Acum 12 ani

poate doar asa scoatem tara din criza. taiem din bani de peste tot: din salarii, din alocatii, din pensii, din ajutoare...este trist ca nici macar acesti bani economisiti nu se intorc sub alta forma la cetateni! sau poate a crescut nivelul de trai si oamenii nu mai au nevoie de aceste sume? poate nivelul de trai al celor ce controleaza acest bani.RUSINE; SCARBA; GREATA!
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

@Siby Avem parlamentari si senatori care reprezinta Sibiul in Parlament. Trebuie mers la ei la cabinet si cerut socoteala, punctual, pentru fiecare problema in parte. Trebuie mers exact la oamenii care decid, nu pe strazi, cu steaguri in mana.
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Garantat or sa-ti dea socoteala!!!!!.....vei fi tratat asa cum suntem toti de cand ne stim,cu flit!
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

Vasi, daca merg cateva sute de oameni la biroul lor in timpul programului), nu cred ca ne trateaza cu flit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus