Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Avocatii sibieni isi aleg noul decan. Nu se prea inghesuie nimeni

Începând de săptămâna viitoare, avocații sibieni cu o vechime în profesie de cel puțin 10 ani, își pot depune candidaturile pentru funcția de decan al Baroului Sibiu. Actualul decan, Virgiliu Vulcan, nu mai poate candida după ce a deținut funcția timp de două mandate.
Actualul decan al Baroului de avocați Sibiu spune că este mulțumit de munca depusă în ultimi ani în cadrul acestei instituții. ”Eu sunt mulțumit. Absolut împăcat cu ceea ce am realizat”, a declarat acesta pentru Turnul Sfatului. Problema este că din spate avocații sibieni nu se prea înghesiuie, până în acest moment, să iasă în față. ”Deocamdată nu putem ști prea bine cine este cu adevărat interesat să candideze, până nu se deschide perioada de înscriere, în februarie. Mai departe, nu vreau să mă hazardez să fac afirmații despre cine ar putea candida. Așteptăm și vedem”, a mai psus Vulcan.
În rândul avocaților sibieni a circulat zilele trecute zvonul conform căruia Sergiu Florescu ar putea fi urmașul lui Virgil Vulcan. Contactat de Turnul Sfatului, acesta a anunțat că nu va candida. ”Eu vă spun clar că nu am nicio intenție în a candida pentru această funcție. Cu această ocazie îi și liniștesc pe colegii mei din barou, care își făceau griji”, a spus avocatul Florescu. Și despre Nicolae Ucă s-a spus că ar fi un bun decan al Baroului Sibiu. Acesta  a fost însă și mai tranșant. ”Eu nici măcar nu știam că în perioada aceasta sunt alegeri la Baroul Sibiu. Nu mă interesează. Pe mine nu m-a interesat niciodată această funcție și nu mă interesează nici acum”, a declarat Nicolae Ucă.
Ce spune regulamentul
Conform ”Regulamentului pentru Adunarea Generală de alegeri a organelor de conducere a Baroului Sibiu 2012”, făcut public la începutul acestui an, se vor putea înscrie pentru a candida pentru funcţia de decan, avocaţii cu o vechime în profesie  de cel puţin 10 ani, fiind membrii ai baroului de cel puţin 5 ani, iar pentru funcţia de consilier avocaţii cu o vechime neîntreruptă în profesie  de cel puţin 8 ani. Candidaturile se vor înregistra la sediul Baroului Sibiu începând cu data de 8 februarie 2012 şi până la data de 29 februarie 2012. Listele de candidaturi vor fi afișate la sediul Baroului din Sibiu şi la avizierul  Baroului din incinta Tribunalului Sibiu. Consiliul Baroului se va reuni apoi în şedinţă în data de 2 martie, ocazie cu care se va constitui o Comisie de validare a candidaturilor, verificând  fiecare candidatură în parte, dacă îndeplineşte condiţiile stabilite de lege, statut, codul deontologic şi prezentul regulament. Rezultatul verificărilor va fi decis cu majoritate de voturi şi va fi consemnat într-un  proces-verbal ce va cuprinde, distinct, candidaţii admişi şi cei respinşi. Respingerea candidaturii trebuie să fie motivată. Contestaţiile împotriva măsurii luată de Comisia de validare vor fi depuse în timp de 24 de ore de la afişarea listelor. Contestaţiile vor fi soluţionate de Consiliul Baroului Sibiu în cel mult 48 de ore de la împlinirea termenului  de depunere a contestaţiilor, după care se va afişa lista finală a candidaților validați.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

socialistul

Acum 10 ani

Avocatilor le-ar sta bine sa-i conduca o femeie ca DECAN. O vad ca fiind potrivita in aceasta functie pe doamna avocat Mihalache. O femeie desteapta si foarte prezentabila. \"SUCCESURI\"
Raspunde

lolek si bolek

Acum 10 ani

Atat de mare este coruptia peste tot la Sibiu, incat nimeni nu vrea sa schimbe sistemul. Primarul este de neinlocuit, rectorul de la Blaga la fel, decanul Baroului tot asa, presedintele Tribunalului idem, etc. Lasa ca o sa va schimbe Dumnezeu, ca nu sunteti nemuritori, iar in Iad tot sefi o sa fiti, ticalosilor!
Raspunde

@2. lolek si bolek (IP 188.24.212.88)

Acum 10 ani

:))) mare cretin esti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus