Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Iarna a tras tramvaiul Sibiu - Rasinari pe linie moarta

Conducerea Tursib a luat încă de anul trecut decizia de a înlocui tramvaiul de pe traseul Sibiu – Rășinari cu un autobuz. Deocamdată, soluția este doar una temporară, pe perioada iernii, dar ar putea rămâne definitivă. Iar tramvaiul să rămână doar decor pentru spectacolele de teatru sau pentru turiștii care îl închiriază.
”În această perioadă rece, considerăm că este de mai mare ajutor pentru locuitorii din Rășinari un astfel de mijloc de transport. Autobuzul merge până în centrul satului, nu doar până la marginea acestuia, iar în Sibiu poate face legăturile cu celelalte trasee mult mai bine”, explică Adrian Popa, directorul Tursib.
Decizia de a înlocui sistemul de transport pe traseul 23 (Sibiu - Rășinari) nu presupune închiderea definitivă a tramvaiului, dă asigurări Adrian Popa. ”Nu vrem să desființăm tramvaiul. S-a dovedit și se dovedește o scenă interesantă pentru teatru și poate fi la dispoziția turiștilor în continuare”.
Teatrul sibian ”Radu Stanca” joacă într-un tramvai care circulă între Sibiu și Rășinari două spectacole: ”Un tramvai numit Popescu” (foto) și ”Ispita Cioran”.
De asemenea, turiștii interesați pot închiria tramvaiul cu 250 de lei pentru o cursă între cele două localități.

Ultimele clipe

Soarta indecisă a tramvaiului sibian a fost discutată încă de la începutul anului trecut. Administrația locală a arătat veniturile scăzute produse de acesta mijloc de transport, în comparație cu costurile ridicate de întreținere și reparații necesare infrastructurii.
Un mare semn de întrebare legat de viitorul oricărui tip de cursă Sibiu – Rășinari (ca scenă de teatru sau în scop turistic) va rămâne să capete răspuns după ce Tursib își va reloca baza din actualul sediu de pe Calea Dumbrăvii în noul amplasament din Zona Industrială Vest.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

x

Acum 8 ani

o mare prostie...nu stim sa dam pret valorilor, chiar daca ele costa...pai daca eram in bundesrepublik aia faceau diferite serbari numai pt a nu-l desfiinta. La noi s-a prafuit orasul mai ales prin desfiintarea transportului electric. Pacat, mare pacat!
Raspunde

he he

Acum 8 ani

carabulea loveste din nou.
Raspunde

bes

Acum 8 ani

Ce reparatie a infrastructurii? Nu au facut nimic de ani de zile, dupa cum se poate vedea daca mergi pe langa sine, sine ce au sa dispara daca se intrerupe circulatia tramvaiului.
Raspunde

Transira

Acum 8 ani

Explicatii, explicatii... Ne aburea dl. Popa ca investeste in troleibuze, chiar a facut din T2 un traseu \"premier\" (a ramas premier precum johannisul lui Geoana) si acum ne spune ca autobuzul are legaturi mai bune in Sibiu cu celelalte trasee! Cum asa, doar capatul de linie e tot la Cimitir!!! De ce n-au prelungit linia tramvaiului pana in centrul Rasinariului? De ce n-au reabilitat linia (cu fonduri europene)?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus