Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Care-i interesu’?

Johannis caută un contracandidat, pentru ca lupta electorală să pară mai echitabilă, deși nu-i. Ar fi câteva idei.

PDL se gândește să-l dea pe prefectul Horațiu Răcuciu. Deși poate i s-ar potrivi mai bine o candidatură împotriva lui Teodor Banciu de la Săliște. A lucrat acolo, oamenii îl cunosc mai bine, decât cei din Sibiu, iar Banciu e mai ”de bătut” în alegeri decât Johannis. Ar fi păcat să-l risipești pe Răcuciu într-o campanie pierdută înainte de a începe. O altă posibilitate pentru democrat-liberali, și mult mai fezabilă, este Mariana Brunchea, consilierul local. E mai ușor pentru o femeie să piardă, nu are ”hormonul” orgoliului atât de dezvoltat ca un bărbat. În plus, PDL-iștii ar putea câștiga câteva voturi în plus de la femei. Ar fi pentru prima dată de la Amalia Bălășoiu (Cindrea) când ar candida o femeie pentru fotoliul de primar. Asta cu condiția ca Brunchea să se pregătească ceva mai bine la ședinele de consiliu local, iar dacă va deschide gura măcar să o facă cu un sens.

USL-iștii înoată în continuare împotriva curentului. Ar vrea o campanie acidă împotriva primarului, pentru a-l ajuta pe Cindrea la Consiliul Județean, însă nu-i lasă Ponta și Antonescu. N-ar vrea niciunul să se implice foarte mult în campanie, dar ar dori ceva rezultate de raportat la centru. În plus, ar fi dezastruos ca acum, când USL însumează trei partide, să nu câștige barem un consilier în plus.

L-ar băga la înaintare și pe Gheorghe Tuluc. Dar omul nu vrea, e funcționar public și în plus, campania ar mirosi prea urât. Mircea Cazan ar mai fi o variantă, însă el personal n-ar avea nimic de câștigat. Nu e sigur că va lua mai multe voturi decât doctorul Liviu Cotârlă în 2008, și nici nu i-ar prinde foarte bine o înfrângere electorală în perspectiva alegerilor generale din toamnă.  Îi va fi foarte greu să se impună în fața liberalilor sibieni în cazul unui eșec răsunător. Iar Eugen Mitea îl așteaptă la cotitură.

Ilie Mitea este pe plus în sondaje, chiar peste Cazan, însă nu pare foarte dorit de liberali, pentru că după destituirea din funcția de prefect nu s-a alăturat cu semnătură membrilor de partid. Oricum, pentru aceste variante, conservatorii ar trebui să-și dea girul. O variantă similară este și Răzvan Pop. Cu o listă pentru consiliu local echilibrată cu tineri și sibieni cu notorietate și experiență ar putea închega o campanie din care chiar să răzbată niște mesaje clare. Din așa ceva nu ar avea decât de câștigat și candidatul USL la Consiliul Județean. Iar campania ar fi cât se poate de curată. Pe placul primarului. Virgil Popa ar fi pe placul primarului, însă nu cred că ar putea aduce un mesaj nou pentru sibieni.

Cel mai greu lucru e să faci toate aceste capete luminate care formează USL să gândească în aceași direcție. Și să-i convingi că în spatele unei candidaturi nu e nimic malefic.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

una

Acum 9 ani

Al nostru de cititori e sa fii impartial, da\' nici asta nu e un mesaj nou!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus