Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

A XVII-a editie a Olimpiadei Nationale “Mestesuguri artistice traditionale" va avea un nou regulament

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu pregătesc pentru elevii sibieni, faza locală a Olimpiadei Naţionale „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

Organizatorii anunţă că începând din acest an va fi adoptat un nou regulament general de organizare a concursului, pe meşteşuguri, precum şi unul strict pentru faza judeţeană sibiană.

Faza locală în judeţul Sibiu se va desfăşura în perioada 3-5 aprilie, iar la olimpiadă pot participa tineri, cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani, care au deprins unul dintre meşteşugurile tradiţionale, fie în familie, de la creatori populari, la şcoală sau la Cluburile Copiilor şi Elevilor.

Începând cu ediţia din acest an, concursul va consta în prezentarea unor produse brute sau semifinite, pe care concurentul le va desăvârşi în timpul concursului. Lucrările prezentate pentru concurs vor trebui să respecte tradiţia locală a genului.

Olimpiada Naţională „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ajunsă anul acesta la cea de a XVII-a ediţie, este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură şi economie a patrimoniului imaterial, cunoscut sub numele de „Tezaure Umane Vii”, derulat de Muzeul ASTRA. Noile regulamente pot fi vizualizate pe site-urile www.muzeulastra.ro şi www.isjsibiu.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus