Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Deci cum???

 

Dintr-un simplu articol despre o situație oarecum banală, publicat în ediția trecută, a ieșit un adevărat jihad pe pagina de internet a ziarului Turnul Sfatului. Articolul privea o situație apărută la Grădinița nr. 38, unde mai mulți părinți se declarau nemulțumiți de decizia directoarei de a renunța la una dintre educatoarele unei grupe cu predare în limba germană. Situația, relativ simplă, părinții doreau în continuare acea educatoare, directoarea nu. S-au purtat discuții și mai puțin oficiale și cât de oficiale s-a putut, în ședințe de Consilii de Administrație, totul culminând cu discuțiile pe internet. Unde în 5 zile s-au postat nu mai puțin de 145 de comentarii. E absolut halucinant până unde poate ajunge un asemenea subiect. Discuția a început moderat, a trecut ca toate celelalte discuții din țara asta prin politică și fotbal și apoi s-a încheiat cu înjurături. Și nu s-a rezolvat nimic. Părinții plimbă acum hârtii pe la Inspectoratul Școlar și pe la Ministerul Educației încercând să mai schimbe ceva, reprezentanții grădiniței o țin pe a lor.

Ce nu înțeleg eu e care e miza? Am înțeles, părinții vor vechea educatoare dintr-o serie de motive pe care le pot înțelege. Că micuții sunt atașați de ea, că ei sunt mulțumiți de progresele ce se fac la clasă. Prin urmare, de ce această situație care tinde să devină penibilă, nu a putut fi evitată? Presupun că primind ani la rând continuitatea educatoarea este una competentă. Și atunci de ce e musai să dispară? Nu mă interesează și nu cred în teoriile conspiraționisto-politice expuse pe internet, dar la mijloc este ceva. Însă, cei care se grăbesc să verse acuzații și cuvinte grele pe internet trebuie să priceapă că întreaga lor cauză se diluează și devine penibilă pigmentată cu înjurături și cu aberații. E incredibilă atâta încrâncenare în jurul unui amărât post de educatoare. Vă dați seama ce luptă e la scaunul de director la Romgaz sau la Transelectrica dacă pentru un post de educatoare e ditai războiul?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

nemilosu

Acum 12 ani

O gradinita nici nu ar trebui sa aiba director, ci una din educatoare sa cumuleze si o functie de conducere, vis-a-vis de relatia cu inspectoratul, si el cam stufos si plin de obedienti. Am avut si eu trei copii la germana in doua gradinite din SB si am vazut ce face o \"directoare\" de gradinita.
Raspunde

stefan

Acum 12 ani

deci simplu d-le Brylynski...competenta de pana acum a d-rei educatoare a evaluat-o fosta directiune...actualul director nu doreste sa promoveze incompetenta, e prea corecta si isi pastreaza verticalitatea...ATAT!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus