Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

PDL se transforma. Inima verde

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze înainte sau după alegerile locale ar putea cuprinde partidele PNŢCD şi PER, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima adoptată de popularii europeni, iar portocaliul de acum să fie schimbat în verde sau albastru. 

De la Sibiu, schimbarea înfățișării PDL este descrisă extrem de secretos de către vicepreședintele organizației, deputatul Cornel Știrbeț. ”Deocamdată nu s-a luat nicio decizie, vă vom anunțaîn timp util asupra acestor demersuri. Noi analizăm toate posibilitățileîn care PDL, prin asumarea tuturor măsurile pe care le-a luat până acum, să demonstreze în continuare că putem conduce România”, a declarat evaziv Cornel Știrbeț. Mult mai concretă în afirmații a fost Raluca Turcan. Deputtul a spus că se așteaptă ca din viitoarea Micare Populară să facă parte UNPR, PNȚCD și partidele ecologiste, dar și ONG-urile și platformelor politice de reapta. În ce privește culoarea și simbolul elecotral al partidului: ”sunt detali”. "Există o aşteptare publică importantă legată de apariţia unei structuri politice care să mobilizeze energiile de dreapta. (...) Identitatea vizuală a acestei structuri politice trebuie să îndeplinească două condiţii importante: în ea să se regăsească membri şi simpatizanţii PDL şi să fie atractivă pentru opinia publică", a adăugat Raluca Turcan.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au mai precizat sursele citate. Potrivit unor surse citate de Mediafax, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.
Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă. Dacă se va face această alianţă, vor fi schimbate sigla şi culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru siglă fiind "inima", simbolul PPE. Pentru culoarea acestei alianţe se ia în calcul verde sau/şi albastru, au mai spus sursele citate. De altfel, culorile verde şi albastru au fost folosite de Organizaţia de Tineret a PDL, la Şcoala de vară pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul "Smart&Right".
Despre înfiinţarea Mişcării Populare, în jurul PDL, s-a vorbit şi în 2011 în mediul politic. Această construcţie ar fi trebuit să dea o nouă imagine, mai curată, democrat-liberalilor. Preşedintele a rugat-o pe fiica sa, Ioana Băsescu, să înregistreze în luna aprilie marca "Mişcarea Populară" la OSIM, spunând că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. Băsescu a vrut să scoată astfel PDL din izolare şi să creeze un mare partid de dreapta.
Una din variantele noi pentru siglă este inima, care poate fi de culoare verde sau albastră. Singura problemă a noii formațiuni politice va fi de stilizare a siglei, pentru că inima este simbolul electoral al Forumului Democrat al Germanilor din Românie, formațiune care acționează în timpul alegerilor ca un partid politic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus