Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Nou focar de rubeola la Sibiu

Specialiştii epidemiologi din cadrul DSP Sibiu au anunţat joi, 1 martie, apariţia celui de-al şaptelea focar de rubeolă, la Colegiul Tehnic “Independenţa” din Sibiu, cu un număr de 19 cazuri.

Celelalte focare declarate s-au înregistrat la Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” -14 cazuri, Industrial Alimentar - 7, Energetic - 11 cazuri, “O.Goga” - 16, “Gh. Lazăr” - 6 şi “O. Ghibu” – 6 cazuri.

Ultimele date centralizate la Compartimentul de Epidemiologie al DSP indică menţinerea tendinţei de creştere a numărului de cazuri de rubeolă în judeţul Sibiu.

Rubeola, cunoscută şi sub denumirea de pojărel, este o boală infecţioasă şi contagioasă, manifestată clinic prin febră, erupţie cutanată şi adenopatie. Boala apare mai frecvent la copii (6-9 ani), iar până la 16 ani, deja au trecut prin boală 60 -80% dintre copii. La adulţi, boala este mai severă, cu semne de artrită, mai ales la femei. Sursa de infecţie sunt persoanele bolnave sau infectate fără simptome. Boala se transmite pe cale respiratorie, iar persoana infectată este contagioasă cu şapte zile înainte de erupţie şi până la 5-7 zile după dispariţia ei. Prevenirea rubeolei se face prin vaccinare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus