Când am anunțat în redacție că vreau să merg la restaurantul gării, mi s-a spus să-mi iau două zile libere să-mi revin după toxiinfecția alimentară. Ei aș, nu m-au speriat!
Am intrat în Restaurantul Rapid joi, pe la prânz. Fum de țigară să-l tai cu sișu, localul plin ochi de bătrâni alcoolici și romi cu fețe dubioase. Într-un colț, o familie prost îmbrăcată, el și ea serveau câte o sută de votcă, în vreme ce trei copii împărțeau o doză de Fanta. M-am așezat la singura masă liberă, exact în centru. Vine o femeie să schimbe scrumiera și îi cer meniul. Îmi arată spre bar. ”Comanda și plata se face la bar” iar meniul era capsat deasupra, pe foi A4: jumătate cârnați, mici și carne de proc prăjită, cu cartofi; jumătate băuturi (vin, vin fiert, tării de toate felurile, bere, la sticlă, la halbă, lichior). Se bea în draci în Gară. Mă ridic și cer șnițel de porc cu cartofi. O femeie grasă și unsuroasă merge să întrebe bucătarul. Prin ușa întredeschisă văd un băiat la vreo 20 și ceva de ani, în blugi și cu o căciulă agățată în vârful capului, Jina style. Nu are ouă pentru șnițele. Iau ceafa de porc la grătar, la 400 de grame! Plus o bere.
Mă așez la masa de jumătate de metru, și lângă mine se mai așează doi bătrânei, ceva mai îngrijit îmbrăcați. Își iau câte o halbă și cer și câte un pahar de plastic, de unică folosință, pretextând că vor să golească spuma de la bere. Aiurea, au scos din traistă răchia și nu vroiau să bea direct din sticlă. Își comandă mici. Mie îmi vine friptura în 3 minute. Ei mai trebuie să aștepte. Știți cum e să mănânci un sandvici în fața unui câine hămesit, de pe stradă. Cum se uită el, cerșind din ochi o firimitură? Exact așa se uitau la mine comesenii când am încercat mâncarea. Spun am încercat pentru că nu era de mâncat. Friptura a venit de dimensiunea unui Nokia 1100, într-o baltă apă, de ziceai că e fiartă, nu prăjită. În mijloc era crudă. Cartofii prăjiți au fost ok, e greu să-i greșești, dar murăturile aveau un gust amar și erau moi. Mi s-a făcut milă de vecinii de masă care, când am vorbit un minut la telefon, s-au întins și au luat și ei din murăturile mele. Apoi, vâzând că au ras berea și că vine trenul, și-au pus micii în șervețele, cu pâine cu tot, și au tăiat-o. N-am mai zăbovit nici eu prea mult. La plecare am verificat să văd dacă mai am portofelul și telefonul.
În loc de concluzie, atât vă spun: dacă vă pălește foamea prin zona gării, mâncați Bake Rolls sau Fornetti. Pentru 15 lei cât am plătit eu mai bine rabzi până acasă.
de Căile Furate Române
P.S. 1: Nu mi-au apărut bube pe corp și nici n-a început să-mi cadă părul, dar vreo jumătate de oră mi-a fost puțin greață. Probabil de la fumul de țigară și de la carnea nefăcută.
P.S. 2: Au și toaletă, dar... cum să vă spun, dacă mergeți înainte de a mânca – garantat nu vă mai trebuie mâncare, dacă mergeți după masă – acolo lăsați tot ce ați înghițit.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3356


Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Emil
Acum 12 ore
Jeorjică
Acum 12 ore
TrumpyDumpy
Acum 12 ore
Emil
Acum 12 ore
Emil