Joi,
30.10.2025
Cer Senin
Acum
3°C

Alarma cu bomba in Gara Sibiu

Când am anunțat în redacție că vreau să merg la restaurantul gării, mi s-a spus să-mi iau două zile libere să-mi revin după toxiinfecția alimentară. Ei aș, nu m-au speriat!
Am intrat în Restaurantul Rapid joi, pe la prânz. Fum de țigară să-l tai cu sișu, localul plin ochi de bătrâni alcoolici și romi cu fețe dubioase. Într-un colț, o familie prost îmbrăcată, el și ea serveau câte o sută de votcă, în vreme ce trei copii împărțeau o doză de Fanta. M-am așezat la singura masă liberă, exact în centru. Vine o femeie să schimbe scrumiera și îi cer meniul. Îmi arată spre bar. ”Comanda și plata se face la bar” iar meniul era capsat deasupra, pe foi A4: jumătate cârnați, mici și carne de proc prăjită, cu cartofi; jumătate băuturi (vin, vin fiert, tării de toate felurile, bere, la sticlă, la halbă, lichior). Se bea în draci în Gară. Mă ridic și cer șnițel de porc cu cartofi. O femeie grasă și unsuroasă merge să întrebe bucătarul. Prin ușa întredeschisă văd un băiat la vreo 20 și ceva de ani, în blugi și cu o căciulă agățată în vârful capului, Jina style. Nu are ouă pentru șnițele. Iau ceafa de porc la grătar, la 400 de grame! Plus o bere.


Mă așez la masa de jumătate de metru, și lângă mine se mai așează doi bătrânei, ceva mai îngrijit îmbrăcați. Își iau câte o halbă și cer și câte un pahar de plastic, de unică folosință, pretextând că vor să golească spuma de la bere. Aiurea, au scos din traistă răchia și nu vroiau să bea direct din sticlă. Își comandă mici. Mie îmi vine friptura în 3 minute. Ei mai trebuie să aștepte. Știți cum e să mănânci un sandvici în fața unui câine hămesit, de pe stradă. Cum se uită el, cerșind din ochi o firimitură? Exact așa se uitau la mine comesenii când am încercat mâncarea. Spun am încercat pentru că nu era de mâncat. Friptura a venit de dimensiunea unui Nokia 1100, într-o baltă apă, de ziceai că e fiartă, nu prăjită. În mijloc era crudă. Cartofii prăjiți au fost ok, e greu să-i greșești, dar murăturile aveau un gust amar și erau moi. Mi s-a făcut milă de vecinii de masă care, când am vorbit un minut la telefon, s-au întins și au luat și ei din murăturile mele. Apoi, vâzând că au ras berea și că vine trenul, și-au pus micii în șervețele, cu pâine cu tot, și au tăiat-o. N-am mai zăbovit nici eu prea mult. La plecare am verificat să văd dacă mai am portofelul și telefonul.
În loc de concluzie, atât vă spun: dacă vă pălește foamea prin zona gării, mâncați Bake Rolls  sau Fornetti. Pentru 15 lei cât am plătit eu mai bine rabzi până acasă.

de Căile Furate Române


P.S. 1: Nu mi-au apărut bube pe corp și nici n-a început să-mi cadă părul, dar vreo jumătate de oră mi-a fost puțin greață. Probabil de la fumul de țigară și de la carnea nefăcută.
P.S. 2: Au și toaletă, dar... cum să vă spun, dacă mergeți înainte de a mânca – garantat nu vă mai trebuie mâncare, dacă mergeți după masă – acolo lăsați tot ce ați înghițit.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

12 comentarii

Ion Istrate

Acum 13 ani

Aceeasi impresie o ai si daca te dai jos dint tren si trebuie sa cobori pe scarile acelea jalnice. Imi venea sa intru in pamant cand mi-am asteptat niste rude din Germania care veneau cu trenul de la Bucuresti. Am cautat o varianta sa nu-i duc prin pasaj si am gasit-o .. prin gard. Chiar nu poate repara nimeni scarile, pasajul si sa puna niste scaune in GARA?!?
Raspunde

BasescuMondial

Acum 13 ani

@1 La cat a costat GARA SIBIU, n-au mai fost bani de ceea ce ai pomenit.
Raspunde

aiure

Acum 13 ani

peroanele sunt jalnice,trebuie aduse la inaltimea platformelor de vagoane.pe la posta din gara gauri multe plombate recent cu tencuiala macinata si plin de mizerii pana la intrarea in pasaj unde pictorii au inceput activitatea pe peretii imaculati,pe platforma fostei magazi de coletarie-peron mocanita,tren turistic normal.,etc.
Raspunde

Sisi

Acum 13 ani

Cei de la DSV unde sant? De ce controleaza unele societati tot din doua-n doua saptamani iar altele imprastie boli in oras? ATENTIE LA SPAGARII DIN DSV!
Raspunde

\"Jina style\"

Acum 13 ani

esti ceea ce mananci!
Raspunde

da

Acum 13 ani

In sfarsit ti-ai gasit un restaurant pe masura ta!! Sunt convins ca vei deveni client fidel
Raspunde

exact asa este

Acum 13 ani

Nu se face nimic in privinta garii din Sibiu, cu toate ca ar putea sa fie facute lucruri frumoase, dar nu se vrea sa se faca. Domnul sef de gara ar trebuie sa ceara ajutor pentru renovarea peroanelor, a cailor de acces, pentru ca degeaba au renovat gara daca restul e jalnic.Nu exista nici macar un centru turistic spre exemplu pentru muzeul de locomotive cu aburi din cadrul Depoului CFR Sibiu.Dar si in depoul CFR este aceasi problema domnul Miu Daniel, nu doreste sa promoveze aceasta latura foarte interesanta petntru foarte multi oameni.Din aceasta activitate s-ar putea obtine fonduri frumoase care ar putea fi folosite pentru alte activitati, dar cum Domnul Miu este preocupat doar de furtul de motorina din Depou nu mai are timp sa \"gandeasca\" asemenea lucruri. Il felicit pe domnul Miu pentru tot ceea ce a furat si pentru ca a ruinat depoul impreuna cu \"complicii\" sai pupincuristi.O sa posetez o filmare ca sa vada lumea cum se fura sute de litri de motorina din depou..doar in cateva minute cum se incarca butoaiele de 200 de litri de motorina in microbuzul dopului si apoi iau calea talmaciului .
Raspunde

Capitala garilor europene...

Acum 13 ani

Pe scurt, despre gara Sibiu: ti-e sila sa intri sau sa treci pe acolo, ti-e jena sa astepti pe cineva, mai bine faci ce poti sa-i convingi sa vina cu altceva. Nu-mi amintesc sa fi intrat vreodata in gara si sa nu duhneasca a transpiratie, jeg si/sau alcool. Ziua ca si noaptea. Mai bine am elimina cu totul rusinea aceea de acolo.
Raspunde

Taratorule

Acum 13 ani

Hotelul din fata garii se mai termina in acest cincinal sau ramanem cu o constructie la rosu?
Raspunde

@9

Acum 13 ani

Bai, asa ceva n-am vazut: scormonesti te miri pe unde pentru a mai inflama niste minti carcotase. A propos, de ce ti-ai ales nick-ul asta? Are vreo conotatie legata de persoana/personalitatea ta? Referitor la flama pe care-ai aprins-o acum, hai s-o luam pe rand: 1. Cincinal, incepand de cand? care-i punctul/anul zero? 2. Din cate stiu, hotelul apartine proprietarului Polisano. Mi se pare muuult mai benefic, pentru comunitatea locala si pentru acest moment, sa termine spitalul privat din curtea spitalului judetean. Am inteles ca va fi dotat cu aparatura de imagistica medicala de ultima generatie (inclusiv RMN si CT), ca va avea (prima) sectie de chirurgie interventionala cardiovasculara din judet (cu dotari ca mai sus), ca va avea o maternitate la standarde europene (dorita de mult timp de sibieni sau sibience, mai bine zis). Hotelul mai poate astepta, iar in cazul in care te-ai saturat de traiu\' cu doamna si vrei cu tot dinadinsul sa pleci de-acasa, ai multe, foarte multe optiuni, chiar in zona.
Raspunde

Taratorule

Acum 13 ani

@10 Crezi ca pe turistii care trec prin gara ii intereseaza a cui e cladirea neterminata?
Raspunde

@11

Acum 13 ani

In mod sigur nu, nu-s destul de... asa, ca tine. Sa nu-mi spui ca te... dabija de turisti, la cat esti de \"mandru\" ca esti sibian. Las-o jos, ca macane. Cum se poate vedea din (cam) toate postarile tale, singurul tau scop este sa inflamezi. Daca erai pe-un site privat, luai ban sau erai suspendat dupa fiecare postare. Chiar nu te inteleg, dupa cum scrii, pari un om inteligent. Ce urmaresti, de fapt? Nu esti nici macar consecvent in opinii, esti cu popou-n cel putin 2 luntrii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus