Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Directorul de la Apia l-a dat in judecata pe directorul de la Ape

Pentru a-i imputa o parte din veniturile încasate în urmă cu trei ani, pe vremea când lucra în cadrul instituției, conducerea Agenției de Plăți și pentru Intervenții în Agricultură Sibiu l-a dat în judecată pe directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu.

Dosarul cu numărul 4035/85/2011 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Sibiu în data de 12 iulie 2011. Codnucerea Agenției de Plăți spune că a fost obligată să recurgă la justiție pentru că la rândul ei a fost obligată de Curtea de Conturi să restituie o sumă de bani considerată ca încasată pe nedrept. Mai precis, este vorba despre o parte din veniturile încasate în 2009 de cei doi directori ai instituției : directorul coordonator  - Teodor Hațegan și directorul adjunct – Mircea Bîrs. Curtea de Conturi i-a imputat lui Teodor Hațegan suma de 2400 de lei și lui Mircea Bîrs suma de 6400 de lei.


”Cred că suntem unici în județul Sibiu cu un astfel de caz. În alte părți sunt plătiți câte patru directori și noi nici nu avem personal suficient. Domnul Bîrs a fost director la noi acum câțiva ani și în perioada ianuarie – martie 2009 s-a constatat la Curtea de Conturi că am avut retribuție mai mare decât un secretar de stat. Nu comentez situația, eu spun doar atât: salariile noastre sunte stabilite prin lege! În fine, depășirea a apărut pentru al 13-lea salariu, ore suplimentare și prima de concediu. Mie mi-au imputat 24 de milioane de lei vechi și lui 64 de milioane. Eu i-am și plătit și îmi văd de treabă. Domnul Bîrs a plecat de la noi între timp și acum trebuie să dăm cumva acești bani înapoi. S-a considerat că aceasta este singura metodă prin care putem obține banii înapoi”, a declarat Teodor Hațegan. De partea cealaltă, Mircea Bîrs, a fost mult mai rezervat în declarații. ”Consider că aceasta este o problemă personală, care ține mai mult de mine și de familia mea și nu vreau să o comentez în niciun fel. Este dreptul lor să acționeze în acest fel”, a spus directorul de la Gospodărirea Apelor Sibiu. Deși nu mai lucrează împreună, Hațegan și Bîrs muncesc în aceași clădire, pe strada Someșului, la etaje diferite.


Prima înfățișare în acest proces a avut loc în data de 18 ianuarie. Cu această ocazie, judecătoarea Barbu Daniela Marioara a constat că ”prin întâmpinarea depusă la dosar partea pârâtă solicită judecarea cauzei în lipsa sa”. De altfel, nici Apia nu și-a angajat avocat, instituția neavând nici măcar un jurist în grila de posturi. ”Am solicitat un astfel de post de la București demult dar nu ne-au aprobat. Avem un cosilier cu studii în domeniu”, mai spune Teodor Hațegan. Următorul termen în acest caz fost stabilit pentru data de 28 martie.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

BasescuMondial

Acum 12 ani

E adevarat ca APIA a dat subventii (pentru terene agricol) intr-un an cat pentru de trei ori suprafata Romaniei?
Raspunde

Tipic pedelist

Acum 12 ani

Posturi ocupate fara competenta doar linia politica a contat. Rusine .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus