Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

Cei 5.300 de sibieni impotriva "mamei FNI", Ioana Maria Vals, au fost "infranti"

Curtea de Apel Alba a stabilit că Tribunalul Sibiu a judecat corect în septembrie anul trecut, când a respins acțiunea penală demarată de DNA împotriva Ioanei Maria Vlas și a altor opt persoane, pentru păgubirea peste 5.300 de sibieni, foști investitori la Fondul Național de Investiții (FNI). Ioana Maria Vlas (foto) și cei opt acuzați au invocat excepția autorității de lucru judecat, arătând că pentru faptele invocate de DNA, au răspuns deja penal.
”Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut sentinţa pronunţată de Tribunalul Sibiu în 28.09.2011 de încetare a procesului penal pentru toţi cei nouă inculpaţi în acest dosar. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare cu cei prezenţi şi de la comunicare cu celelalte părţi, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a anunțat, azi, într-un comunicat de presă, Curtea de la Alba.

Procesul a fost demarat în martie anul trecut, având o istorie extrem de interesantă. Cele peste 5.000 de plângeri depuse la parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în urmă prăbușirii FNI au rămas nesoluționate – de fapt, dosarele au fost ”uitate” în birourile procurorilor sibieni. Ulterior, în martie 2008, DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia a preluat aceste dosare, pentru continuarea cercetărilor, finalizate cu trimiterea în judecată a Ioanei Maria Vlas și a altor opt persoane implicate în conducerea SOV Invest.

În scandalul prăbușirii FNI, Ioana Maria Vlas a primit o pedeapsă de zece ani de închisoare cu executare. A fost eliberată în octombrie 2010, după ce i-a fost eliberată cererea de eliberare condiționată. Această pedeapsă a fost invocată de Ioana Maria Vlas în procesul de la Sibiu (continuat la Curtea de Apel Alba) – Maria Vlas a arătat că pentru faptele incriminate de DNA ea a fost deja condamnată.

Citește și Vecinii Ioanei Maria Vlas, la Sibiu: Udrea, Anastase şi EBA


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus