Joi,
04.06.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

Elevi de la Colegiul National „O. Goga” in vizita la Statia de epurare Sibiu

12 Martie 2012 16:14

Un grup format din 40 de elevi şi cadre didactice ale Colegiului Naţional „Octavian Goga” au vizitat Staţia de epurare a municipiului Sibiu. Acţiunea s-a desfăşurat în organizarea Comisariatului Regional de Mediu şi a societăţii „Apă-Canal” SA pentru a marca Ziua Gărzii Naţionale de Mediu. Elevii, provenind din clasele a XI- a şi a XII-a, au aflat date generale despre procesele de epurare a apei uzate, cu accent pe importanţa restituirii în circuitul natural a unei ape tratate cât mai bine, cu un impact scăzut privind ecosistemul.

Construită în 1971, Staţia de epurare a fost reabilitată între anii 2005 – 2008 în cadrul Proiectului Ispa „Modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi al apei uzate în municipiul Sibiu”, valoarea lucrărilor fiind de 9,39 milioane de Euro. O particularitate o reprezintă producerea de „energie verde” provenind din arderea biogazului rezultat din fermentarea nămolului şi transformarea lui în energie electrică şi agent termic.
 Noile rigori impuse de legislaţia europeană de mediu fac ca lucrările de modernizarela Staţia de epurare să continue şi în următorii ani, astfel încât „Apă – Canal” Sibiu va realiza, cu sprijin din partea Uniunii Europene, implempelentarea unei noi trepte de epurare, cea terţiară, ce vizează recuperarea azotului şi fosforului din apa uzată utilizând procedee chimice.
Proiectul de investiţii derulat în prezent, „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” are o valoare de 421.453.177 lei şi înglobează finanţări din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, contribuţii ale Bugetelor de Stat şi Locale precum şi o contribuţie proprie de peste 42 de milioane de lei din partea „Apă-Canal” SA Sibiu.  Director general,                          Sef Birou                           
Ing. Mircea Niculescu                    Jurn. Thomas Roth
  

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus