Marţi,
07.12.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
0°C

Patru localitati din judetul Sibiu beneficiaza de programul "Fiecare copil in gradinita"

Programul „Fiecare copil în grădiniţă”, implementat de Asociaţia Ovidiu Rom, oferă o şansă familiilor din 20 de localităţi din România, dintre care patru din judeţul Sibiu, de a-şi trimite copiii la grădiniţă.

Programul „Fiecare copil în grădiniţă” se derulează în judeţul Sibiu de trei ani, iar de el beneficiază preşcolarii din Alţâna, Brateiu, Roşia şi Vurpăr.

În cadrul programului destinat familiilor cu un grad ridicat de sărăcie, părinţii care îşi duc zilnic copiii la grădiniţă primesc tichete sociale în valoare de 50 de lei, plus rechizite şi haine.

„Noi derulăm acest program în mai multe judeţe, dar ceea ce ne-am bucurat să descoperim în judeţul Sibiu a fost o mare dorinţă de implicare în acest proiect, atât din partea autorităţilor locale, cât şi a educatoarelor şi a părinţilor. Pentru noi este foarte important ca ei să înţeleagă, cât de mult contează ca un copil să meargă la grădiniţă, cu atât mai mult cu cât copiii care au urmat grădiniţa în baza programului nostru, au continuat să meargă şi la şcoală”, a declarat Leslie Hawke, preşedintele Fundaţiei Ovidiu Rom.

În Vurpăr, din 140 de copii înscrişi la grădiniţă mai mult de o treime, respectiv 55 fac parte din program. De la demararea programului în Vurpăr, până la începutul anului 2012, media lunară a prezenţei zilnice pe toate grupele de vârstă a crescut de la 58% la 69%.

„Eu anul trecut avem 20 de copii în grupă, iar anul acesta am înscrişi 37, dintre care 33 îmi vin zilnic. Creşterea semnificativă a numărului de copiii care frecventează grădiniţa se datorează acestului program, care îi detremină pe părinţi să îşi aducă cu regularitate copiii la grădiniţă”, a spus Mihaela, educatoare la grădiniţa din Vurpăr.

Asociaţia Ovidiu Rom îşi propune extinderea programului în mai multe localităţi din judeţul Sibiu, cu scopul de a face din „educaţia timpurie de calitate o resursă disponibilă tuturor copiilor săraci din România”.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus